betyg 5

En rakning med Clubman Pinaud

recension clubman pinaud

Clubmans produkter har alltid legat mig extra varmt om hjärtat. Deras klassiska rakvatten var en av de första jag köpte för några år sedan då jag började intressera mig för klassisk våtrakning. Därför känns det riktigt kul att se ett så stort sortiment av deras produkter på Grooming.se och Beardshop.se. Jag har testat en komplett rakning med deras produkter nu under en tid och tänker recensera dem var och en för sig här och nu. Vi börjar med en kort historik av varumärket.

Edouard Pinaud föddes i norra Frankrike mellan 1805-1810. Redan i unga år lärde han sig konsten att ta fram parfymer av hög kvalitet och 1830 etablerade han sin första butik i hjärtat av Paris parfymkvarter. Hans första succé kom med Lilac Vegetal år 1833. Pinad Bay Rum introducerades omkring 1900 och 1920 etablerades hans amerikanska filial i New York. Hans parfymer och rakvatten blev en storsäljare bland USA´s alla barbershops och har fram till idag varit en varit ett givet inslag i den klassiska amerikanska barbershopen – från norr till söder – öst till väst.

recension clubman pinaud

Recension av Clubman Pinaud Aftershave Lotion.

Detta är det stora flaggskeppet i företagets produktlinje. Att säga att det är en riktig amerikansk klassiker är ingen underdrift. Även om produkten aldrig lanserats lika framgångsrikt direkt till konsument såsom Aqua Välva, Old Spice eller Skin Bracer så har den varit en självklarhet bland barberare i USA ända sedan 40-50-talen. Cary Grant, Robert Mitchum och Henry Fonda är några kända bärare av den klassiska doften. Varumärket nämns även i Ian Flemmings James Bond novell ”Casino Royale” från 1953.

Doften utgörs av musk, jasmineblomma, apelsin, citron och bergamott. Den är väldigt potent och varm. Den är själva definitionen av den klassiska ”barbershop-doften”. Den ger en väldigt skön och kylande effekt efter rakningen och doften sitter i hela dagen. Det är en ganska komplex doftsammansättning och den passar kanske inte den som söker en lättare och mildare doft. Den ligger i alla fall högt på min topplista över favoriter och kommer troligen att inneha denna topposition i mitt badrumsskåp många år framöver. Det är ju trots allt en riktig klassiker som alla bör testa. Den generösa mängden till ett lågt pris gör den även väldigt prisvärd.

bäst i test

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s