betyg 3

”Mustascholja” med skogshuggarimage!

big red beard combs

Recension av Big Red Beard Oil Factory.

I de Kanadensiska bergen i British Columbia finner vi det lilla företaget Big Red Beard Combs och dess grundare Rick. Efter att ha använt sig av billiga kammar i plast under en längre tid bestämde sig Rick för att – med sin bakgrund som möbelsnickare – försöka sig på att tillverka skäggkammar i trä som var bättre lämpade för ändamålet. Allt eftersom företaget växte gav han sig även på att blanda egna skäggoljor, balm och mustaschvax mm. När jag första gången stiftade bekantskap med Big Red slogs jag av hur grymt snygga alla deras produkter är. Design på de handgjorda kammarna och den grafiska profilen är klockren. Det är smakfullt och väldigt manligt. Väldigt mycket vildmark! Första intrycket gör mycket för en produkt men det vill till att leva upp till förväntningarna annars faller det ofta platt.

Jag har tidigare testat både mustaschvax och handgjorda tvålar. Mustaschvaxet hade tyvärr inte riktigt den stadga jag personligen kräver men doften var mysig av varm ved och djupa skogar. Tvålarna var fantastiska! Extremt mångsidiga. Jag använde dem som duschtvål, mustaschtvål och till och med som raktvål. Jag kommer återkomma med en recension av just tvålarna- håll utkik!

skäggoljaNu har turen kommit till deras skäggolja (eller mustascholja som jag brukar säga – då jag inte bär något skägg. Principen är dock densamma.) Doften ”Factory” utgörs av cederträ, bergamot och frankincense. Direkt från flaskan är det en varm, kryddig cederträdoft blandat med citrus som kittlar näsborrarna. Jag gillar den med en gång. Här är det så macho så att till och med Chuck Norris blir knäsvag. Doften lever verkligen upp till skogshuggar-imagen.

En titt på etiketten ger info om att den innehåller arganolja, jojobaolja, kokosnötsolja och hampafröolja. Just hampafröolja är något som jag verkligen uppskattar då den har en väldigt fin inverkan på både skägg och hud. En riktig mirakelolja med höga halter av protein och Omega-3, 6 och 9. Argan-, kokos och jojoba tenderar dock att endast lägga sig på ytan. Kokosoljan har särskilt svårt att tränga in i huden då den är väldigt fet. Detta behöver inte vara något dåligt i sig då det ger ett visst skydd mot yttre påverkan av väder och vind samt ger en fin glans.

När man väl får oljan i mustaschen förändras tyvärr doften till det sämre. Den varma cederdoften intar en lite mer sur ton. Jag kan inte riktigt sätta fingret på det men det doftar inte trä längre. Friskheten försvinner. Den har även en tendens att dominera lite för mycket. Allt handlar till syvene och sist om personlig smak men jag kan ju endast utgå från mig själv och den tilltalar inte lika mycket som jag hade hoppats på.

Som olja betraktat gör den ändå sitt jobb. Den mjukar upp och ger lite glans. Betyget blir godkänt ändå. Med ett litet minus.

movember crew recenserar produkter

Jag kanske ska tillägga hur jag bedömer på en 5-gradig skala.

Betyg: 1 – Skitdålig produkt som bör undvikas helt. Finns inget bra att säga alls.

Betyg: 2 – Dålig produkt som ändå har vissa få positiva egenskaper.

Betyg: 3 – Godkänt. Produkt som funkar men som inte bjuder på något särskilt.

Betyg: 4 – Mycket bra produkt med många positiva egenskaper.

Betyg: 5 – Perfekt i alla avseenden. Finns inget att klaga på.

sir handlebar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s