betyg 3

Morgan’s – för en naturlig och välvårdad look

Recension av Morgan’s Beard & Moustache Wax.

Morgan’s Pomade är en av Englands äldsta oberoende tillverkare av skönhetsprodukter med rötter tillbaka till 1873. Ett familjeföretag i sex generationer. Med gammaldags värderingar och modern teknologi tar man fram produkter av hög kvalitet för hår och hud.

recension styling för skägg och mustasch

Jag har nu bekantat mig med deras Beard & Moustache Wax. Jag vill ganska bestämt betona ”Beard” i denna titel. Förvänta dig inget hårt stylingvax för mustaschen. Vaxet är  väldigt mjukt och smälter till en mer oljeliknande konsistens när man gnider ut det i händerna. Mitt första intryck var därför att det var tämligen värdelöst som mustaschvax då hållfastheten är på gränsen till obefintlig. Jag besinnade mig dock och beslöt att testa det några dagar till innan jag dömde ut produkten. Efter morgonens dusch applicerade jag en dutt stor som en tumnagel i både skägg och mustasch – kammade och borstade till önskad form. Jag har ganska kort skägg för tillfället men jag märkte ändå att det gav en viss stadga och styrde bort det värsta morgonruffset. Mustaschen fick en mer naturlig look med väldigt låg hållfasthet.

Vaxet består av bivax och naturliga oljor och har en mild doft av citrus och vanilj. En subtil och manlig doft. Helt OK. Det levereras i en glasburk med plåtlock som innehåller 50 g vax. Om man har långt skägg går det nog åt en del så den generösa storleken på burken är välkommen.

skägg och mustaschvaxMin slutliga bedömning är att det är ett bra vardagsvax för skägg – mindre bra till mustasch. Bra för dig som vill ha en naturlig look. Man ska dock inte glömma att vax över lag gör ganska liten del av stylingjobbet. Grundformen tar du fram med kam, borste och hårfön. En bångstyrig mustasch bör fönas efter duschen för att få sin grundform. Vaxet håller bara formen intakt.

Hållfasthet: 1

testpilotsrecension

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s