Övrigt

En prisvärd nybörjarhyvel

recension safety razor

Recension av Wilkinson Sword Classic Razor.

Wilkinson Sword grundades i England 1772 och började med tillverkning av bland annat svärd och vapen. Tillsammans med Gillette har de under 1900-talet varit ledande inom rakningsprodukter och har producerat hyvlar och rakblad av god kvalitet. Även om de numera främst producerar moderna flerbladshyvlar har de även en billig traditionell säkerhetshyvel i sitt sortiment. Wilkinson Sword Classic.

Jag köpte den här hyvlen till min brorson när han fyllde 16 år nu i sommar och skulle börja gymnasiet. Jag tyckte det kunde vara dags att han introducerades till riktig våtrakning och denna hyvel hade ett bra pris. Jag passade såklart på att testa den också. En traditionell våtrakning ska göras i 2-3 steg. Första rakningen ska göras medhårs. Räkna inte med att få babylena kinder på första rakningen! Kolla i vilken riktning ditt skägg växer och följ den riktningen på första passet! Därefter löddrar du upp igen och rakar i skäggväxtens sidriktning. Om du inte fått bort allt efter detta pass gör du ett tredje pass – mothårs! Det absolut viktigaste att tänka på är att INTE PRESSA hyveln mot huden! Låt hyvlens egna vikt göra jobbet och var väldigt lätt på handen! Pressar du hyveln mot huden får du garanterat rakbränna eller riskerar att skära dig.

recension safety razor

Wilkinson Sword Classic är nödvändigtvis ingen nybörjarhyvel men den är lämplig att börja med då den är billig och ger en mild rakning. Hyvlen är tillverkad helt i plast men har en metallstång i handtaget för att ge den en acceptabel vikt. Designen i sig tilltalar säkert en del. Personligen är det inte min favoritdesign. Jag upplevde även att jag fick vinkla hyveln lite mer än mina andra hyvlar. Den gjorde sitt jobb helt OK. Mild rakning och ingen direkt rakbränna efteråt. Plasten gjorde dock att den inte gled fullt så bra över huden som en hyvel i metall gör.

recension säkerhetshyvel

Min brorson tyckte också att hyveln fungerade bra tillsammans med det startkit med Bluebeards Revenge produkter som jag också gav honom. Han skar sig inte och hade inga besvär med rakbränna efteråt.

Sammanfattningsvis är det en bra hyvel att börja med om man vill testa på traditionell våtrakning eller om man vill ha en prisvärd hyvel att ta med på resa. Vikten är helt OK och konstruktionen i stort har jag inget att anmärka på. Klart godkänd!

testpilotsrecension

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s