betyg 4

Glansig i T-zonen?

FullSizeRender-4

Recension av Dr Brandt CC Mat Shinerase Medium to Dark

Ett av dagens största folkhemsproblem är glansighet i T-zonen. En folksjukdom med ett stort mörkertal där man oftast lider i tysthet och det är många som står handfallna. Desperat frågar man sig om det finns något ljus i tunneln att navigera mot eller om det är lika bra att ge efter för detta djävulens practical joke. Nå, har du problemhy så kan doktorn ha receptet för dig.

Många lider av fet eller oljig hy i området panna, näsa, haka. Även kallat T-zonen då området bildar ett versalt T. Oftast är kinderna torra och skiljer sig därmed i nyans så vad man vill göra då är att jämna ut hudtonen men hur gör man det på bästa sätt, frågar sig den nyfikne.

Som vanligt finns det inga facit eftersom varje hy är unik men jag har i alla fall utvärderat en produkt från Dr Brandt. Dr Brandt CC Mat Shinerase Medium to Dark korrigerar hudtonen och ger en mattande effekt och i sina bästa stunder så blir det lite grand som att redigera i Photoshop. Ni vet, att snabbt och enkelt fixa till små saker som man inte är helt nöjd med. Kanske smeta ut, jämna till och täcka över eventuella missfärgningar i form av blemmor och rodnader till exempel. Egentligen skulle man kunna säga att Dr Brandt CC Mat Shinerase Medium to Dark är en foundation men det är inte riktigt rättvist eftersom den är så mycket mer än bara det.

Produkten är oerhört tacksam att använda i sommartider då den innehåller skydd mot både UVA- och UVB-strålning och kan ståta med en solskyddsfaktor på 30. Jag tycker personligen att det blir lite väl mycket att bära korrigeringskräm på stranden men däremot på kvällen, när solbrännan börjar lägga sig och man skall slänga på sig en vit oxfordskjorta och ljusa chinos och ge sig ut i den ljumma sommarkvällen så är det ett ypperligt tillfälle att matta ut huden något. Det ger ett sminkat intryck utan att se sminkad ut om ni förstår vad jag menar. Se dock till att matcha nyansen med solbrännan. Du vill inte se för blek ut i förhållande till resten av kroppen men inte heller för mörk. Det är en evig balansgång det där med perfektion men när det sitter så kan resultatet bli magiskt.

FullSizeRender-3

Tuben skall skakas ordentligt innan varje användning för att inte krämen skall klumpa sig. Något annat som är viktigt att poängtera är att Dr Brandt CC Mat Shinerase Medium to Dark inte täpper till porerna. Hyaluronsyra, vitamin E och aminosyror jämnar till och slätar ut huden.

Applicera på rengjord hy, gärna efter en scrub och fördela jämnt i ansiktet. Krämen är dryg och en liten klick räcker. En varning är på sin plats här – överdoserar du så kommer det att se både fånigt och onaturligt ut.
Se även till att tvätta ansiktet ordentligt innan du skall sova sedan annars riskerar du att vakna på en kudde som en gång i tiden var vit men nu har antagit en mer gyllene nyans.

För egen del får jag nog inte ut den fulla potentialen i den här produkten då den i första hand riktar sig mot personer med fet och oljig hy men jag tycker ändå att den tillför viss elegans som jag kan uppskatta då och då. De dagar jag känner mig lite blek och glåmig får min hy nytt liv för en stund och det räcker gott för mig och den är grymt resistent i hetta och områden med hög luftfuktighet. Dr Brandt CC Mat Shinerase Medium to Dark är ingen produkt jag kommer att använda dagligen men den är säkert räddningen för någon där ute som desperat söker efter den perfekta krämen för problemhy. Prova den, vem vet? Det kanske är en match made in heaven.

Dr Brandt CC Mat Shinerase finns även i den ljusare nyansen Light to Medium

testpilotsrecension

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s