betyg 4

Härligt krämig under hela rakningen

Recension av Neal’s Yard Remedies Men Close Shave Cream

Attans, nu var det dags för rakkräm igen. Jag som avskyr att raka mig slät i ansiktet. Anledningen till detta är att jag alltid, hur mycket produkten än lovar motsatsen, får skäggfinnar som ser allmänt ofräscht ut och varar i ett par veckor. Men är jag testpilot så är jag. Ny fräsch rakhyvel inhandlas och mental förberedelse påbörjas.

Neal’s Yard Remedies är ett varumärke som startades 1981 i Storbritannien. Deras produkter är organiska utan parabener, synteteiska färger och dofter. De anser att eftersom huden är kroppens största organ borde vi tillföra den naturliga ämnen. Det är dokumenterat att det som vi lägger på huden också hamnar i kroppen.

Neal’s Yard Remedies Men Close Shave Cream är produkten jag har testat. Det är en rakkräm som ska ge en hudnära och irritationsfri rakning (samma som de flesta märken utlovar). Krämen har en rengörande formula som mjukgör huden och har en porsammandragande effekt. Bland ingredienserna hittar vi bland annat olivolja, äpple och röd lera.

Som alltid vid rakning är det bra att förbereda huden med rengöring och varmt vatten gör skäggstråna mjukare. Krämen påminner mycket om en ansiktsmask. Det märks och känns att den är baserad på lera. I kontakt med fuktig hud blir den väldigt krämig och ger en skön fräsch känsla. Rakhyveln glider faktiskt riktigt lätt över huden och jag tycker inte att huden blir lika röd och irriterad som den brukar bli. Det bästa av allt är att krämen håller sig kvar i ansiktet under hela rakningen trots att jag rakar på samma ställe ett par gånger. Jag får tvätta av noga med varmt vatten efter rakning för att få bort alla rester av krämen.

Daniel_Neals Yard Remedies_Men_Close_Shave_Cream

Det tog några dagar innan jag fick några skäggfinnar på halsen. Men de försvann snabbt igen. Efter andra rakningen kom det färre av dem. Tyvärr verkar de inte hindras helt men jag lider inte lika mycket av dem som jag gjort när jag rakat mig med andra produkter. Jag kan varmt rekommendera denna, framförallt till de med känslig hud som ofta får jobbiga skäggfinnar.

groomingbetyg4

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s