American Crew

Kräm bättre än lödder

Recension av American Crew Precision Shave Gel & Post-Shave Cooling Lotion

Jag har under drygt fyra veckors tid använt mig av American Crew Precision Shave Gel och i stort sett har jag varit riktigt nöjd med den. Doften är fräsch men mycket diskret, man tänker knappt på den. Detta är helt klart ett plus i mina ögon eftersom jag föredrar produkter med naturella dofter. För att dofta gott har man ju ändå parfym och då vill man inte gå runt och lukta en massa krämer samtidigt. Dessutom blev jag glatt överraskad av hur dryg krämen var, då American Crew Precision Shave Gel ligger i den lite dyrare prisklassen på 150 kronor. Det är inte mycket pengar men med tanke på att man använder den istället för raklödder och i princip varje dag så vill man ju gärna att den ska räcka länge.

rakgel

Efter att ha testat krämen lutar det mer och mer åt att jag slutar använda vanligt raklödder och satsa bara på den här krämen. För det första var konsistensen fast och enkel att applicera, även om den var lite svår att skölja av från händerna efteråt. Man fick rent av lite ”ansiktsmaskfeeling” när man hade smörjt in sig och huden kändes avslappnad och mjuk. För det andra slapp man den stickande känslan i näsan och ögonen som man ofta upplever med raklödder som doftar överdrivet mintigt.

Dessutom tycker jag att det är rätt roligt att spara ut lite skägg någon gång ibland och forma det på lite nya sätt. Detta går hur smidigt som helst med Precision Shave Gel eftersom den är helt genomskinlig. En förutsättning för de som vill försöka sig på lite avancerade formgivningar är att ens rakhyvel har ett precisionsblad, detta för att kunna komma åt ordentligt utan att riskera att skära sig.

Eftersom jag tidigare inte har använt mig av några produkter från American Crew visste jag inte vad jag skulle förvänta mig av produkterna jag testade. Överlag blev jag positivt överraskad av dem båda.

Tuben som krämen förvaras i tycker jag dock inte riktigt om. Valet av färg är en tråkigt mörkgrå, vilket inte alls stämmer överens med känslan man får när man använder själva krämen. Enligt mig borde förpackningen istället varit någon typ av stilig flaska med pump eller liknande.

after shave balm

American Crew Post-Shave Cooling Lotion

När jag första gången skulle använda aftershavekrämen blev jag smått besviken över hur rinnig den var. Turligt nog blev jag snart glatt överraskad av hur lätt den sjönk in i huden och la sig med en matt yta utan att klippa. Dessutom har den en väldigt uppfriskande doft av mint och eucalyptus, som lägger sig ganska snabbt. Man behöver alltså inte oroa sig över hur den går ihop med ens parfym.

När jag gick in på Groomings hemsida och kollade priset på krämen, 150 kronor, reagerade jag till en börja på att det var en lite väl häftig kostnad för en aftershavekräm. Efter att ha använt krämen i några dagar kände jag dock hur värd den var pengarna, man behöver nästan inte använda någonting per gång och den håller huden len och fri från irritation. Dessutom är det skönt att den inte ger den där brännande känslan som jag annars ofta brukar uppleva med andra krämer.  /TestPilot Andreas, 19 år

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s