betyg 3

Shave it off

Recension av HeadBlade HeadWash

Att raka skallen med blad är ett sällsamt nöje! Till skillnad från vanlig trimning blir huvudet alldeles slätt och lent – det ger en egendomlig känsla av frihet, och det är inte utan behag att känna såväl sol som vind direkt mot skalpens delikata hy.

Det är dock just denna delikata som gör att det inte är utan problem att raka huvudet. Dels är hyn under håret ganska känsligt, dels blir huvudet utsatt för många påfrestningar. I varmare väder steker solen obönhörligt ner på knoppen, i kallare väder blir huden lätt torr, och mössan skaver mot den känsliga hyn. Man måste sålunda tänka sig för lite och ta extra hand om skallen i fall man planerar att ha den slätrakad.

Är man villig att ta det extra besväret, är produkterna från HeadBlade ett utmärkt val. De har en genomgående uttänkt koncept, där det har tänkts till noga om de särskilda behov man må ha för sin skult. Serien är roligt förpackad i en lite förment ”manlig”, sportig design, som för tankarna till sportflaskor. Flera av produkterna innehåller väl valda naturliga extrakt och vårdande ingredienser. Jag har använt i stort sett samtliga deras produkter; i den här recensionen kommer jag att beröra särskilt tre av dessa: tvålen HeadWash, peelingen HeadShed och rengöringsservetterna HeadWipe. Jag kommer förstås att knyta an till deras övriga produkter också.

rengöring för rakat huvud

Steg ett vid förberedelserna vid rakning av skallen är förstås rengöringen. Skallen liknar ansiktet därvidlag – skalpen kommer i kontakt med omgivningen hela tiden, så det blir snabbt ”smutsigt” i porerna och hårsäckarna, inte minst av hudens eget fett. Samtidigt är det ytterst viktigt att inte torka ut huden, då blir det snabbt irriterat. HeadWash tar sikte på dessa två problem, och lyckas lösa det med den äran. Produkten känns som en vanlig duschgel i konsistensen, och faktiskt går det att använda till rengöring överallt, det är alltså inte speciellt formulerat för skallen egentligen. Produkten har en svag, men behaglig doft. Det löddrar på alldeles lagom, det känns skönt och smeksamt mot skallen. Den har en ganska naturlig känsla, skal innehålla en del frukt- och grönsaksextrakt. Tvättningen torkar inte ut, även vid daglig användning lyckas den hålla huden i tillräckligt fuktigt skick. Man skall tänka på att skölja rätt ordentligt, men produkten lämnar inga beläggningar på huden, vilket vanliga billigare duschgel ibland tenderar att göra. Tvättningen känns bra, huden blir något återupplivad och ingalunda torr eller stramig. Som vanligt, med andra ord, med en något bättre duschtvål… Och däri ligger produktens enda, men stora nackdel. Det kostar en rejäl slant, 179 kr, och skiljer sig i ärlighetens inte i nämnvärd grad från en bra tvål, eller – om man vill ha något riktigt vårdande – ett milt naturlig schampoo (SLS-fri för de riktigt ömhudade). Produkten skulle gott och väl förtjäna en 4 i sig, men priset i förhållande till funktionen drar ner det ett snäpp… Mitt betyg blir 3.
/TestPilot Sandor, 38 år

I morgon får ni läsa vad jag tyckte om de andra produkterna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s