Beard Junk

Style Your Mo – Save A Bro!

movember style your mo kit recension

Recension av Movember Style Your Mo Kit.

Movember är åter igen över oss – månaden då vi sätter mäns hälsa i fokus. Det flesta tänker säkert på cancer och i synnerhet prostatacancer när de tänker på Movember, men det handlar även om mäns hälsa generellt – både den fysiska som psykiska. Ta hand om dig själv och dina bröder i höstmörkret! Se över din livsstil – hur du äter och dricker, hur du rör på dig och hur du mår inombords! Detta är definitivt något jag själv borde tänka mer på. Sedan jag började studera till musiklärare på äldre dar (jag fyller 38 snart) så blir både motionen och kosten lidande. Att plugga på heltid och dessutom ta hand om små barn, hus och familj tär på både på psyket och kroppen även om man har roligt på vägen. Man borde stanna upp ibland och känna efter lite grann.

Mustaschen har fått bli en symbol för Movember. Lite här och var slutar man att raka överläppen den 1 november för att i slutet av månaden raka den igen. En del låter den vara kvar. Själv har jag haft min i drygt 3 år nu. Du som har en lite längre mustasch och vill hålla den prydlig och stajlad har säkert upptäckt att det krävs en hel del möda och pyssel. Stråna lägger ju sig tyvärr inte perfekt på plats helt av sig självt. Hur tar man då hand om sin mustasch? Kost- och levnadsvanor spelar in mycket. Om inte du mår bra så mår inte skäggväxten bra. Börja där! Hälsan först!

Personligen brukar jag inte tvätta med tvål (skäggtvål) mer än någon gång i veckan. Om jag vill få ur vax så applicerar jag ett par droppar olja i mustaschen och masserar in. Oljan löser upp vaxet och därefter drar jag ur det mer lite hushållspapper. Sen räcker det oftast med bara varmt vatten för att få bort det mesta. Mustaschen blir då inte så torr och yvig som den kan bli vid användning av tvål. Två gånger i veckan tvättar jag ändå ur den noggrant med tvål för att den ska bli riktigt ren.

Varje morgon och kväll tvättar jag mer varmt vatten och därefter fönar jag den till önskad form med en rund borste och en liten skäggborste. Jag använder lite svagare värme på fönen och avslutar med kalluft.

När jag fått till önskad form applicerar jag en skäggolja eller lite beard balm. Oftast blir det olja på kvällen och balm på morgonen. Om jag vill ha en riktigt prydlig mustasch använder jag vax. Oftast blir det ett naturligt vax baserat på bivax och oljor men nu i november så fick jag hem Beard Junk – Beard Pomade som ingick i årets Movember Kit och det är den jag tänkte skriva lite om nu.

movember style your mo kit recension

Beard Junk – Beard Pomade är en vattenlöslig pomada av samma typ som man använder till huvudhåret. Skillnaden är att den har en lite bättre hållfasthet. Pomadan är orange till färgen och kommer i en plastburk på 100 ml med aluminumlock. Konsistensen är väldigt mjuk – som seg gelé – men den stelnar efter ett par minuter och håller förvånansvärt bra en hel dag. Den har dessutom en angenäm, fruktig doft.

Den stora skillnaden jag upplever med pomadan framför traditionellt mustaschvax är att man relativt enkelt kan få till en fylligare look men samtidigt få ihop ändarna på mustaschen. Eftersom den är så mjuk kan man endast stryka ut den lätt över mustaschen och få alla hår på plats och därefter ta lite mer i ändarna för att få sammanhållna spetsar. Om man varit noga med förarbetet med hårfönen går stylingen som en dans. Mycket snabbt och lätt!

När man senare på kvällen vill tvätta ur görs det enkelt med lite varmt vatten då den är helt vattenlöslig. Jag upplevde dock att mustaschen blir aningens torr efteråt och tenderar att spreta en del vilket drar ner helhetsbetyget.

Pomadan funkar såklart lika bra till skägg. Ta en liten klick och fördela jämnt mellan händerna och stryk därefter över skägget för en sammanhållen och proper look.

Pomadan kan köpas för sig eller i Beardshop.se ”Movember Kit”. I kitet ingår då en liten smidig borste i trä som funkar bra till att fördela pomadan jämnt och snyggt över mustaschen. Köper du kitet går dessutom 25 kronor till forskningen inom prostatacancer.

testpilotsrecension

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s