betyg 5

Sänd från gudarna?

recension safety razor merkur

Recension av Merkur Safety Razor HD 34C.

Tyska Merkur har i över 100 år försett oss med rakverktyg av högsta kvalitet. Företaget grundades 1896 av Emil Hermes men eftersom det fanns andra företag med namnet ”Hermes” valde Emil att kalla sitt varumärke för ”Merkur” som betyder Guds sändebud. Hyveln Merkur 34C är kanske sänt från gudarna? Den är i det närmaste en perfekt rakhyvel. Frågar man andra entusiaster inom våtrakning om vilken deras favorithyvel är svarar många Merkur 34C.

recension safety razor merkur

Hyveln är tillverkad i stål med kromad finish. Den är tvådelad och därför väldigt smidig att byta blad på. Det är bara att skruva i änden på handtaget så lossas huvudet på hyveln. Den väger runt 80 gram – en tyngd som passar de flesta. Vid rakning med klassisk säkerhetshyvel är det hyvelns tyngd som ska göra jobbet. Man pressar inte hyveln mot ansiktet! För dem med grov skäggväxt passar tyngre hyvlar medan de med tunnare växt klarar sig med lättare vikter. 34C passar i stort sett alla. Hyveln ca. 9 cm lång och den känns mycket bra i handen. Längden och tyngden harmoniserar perfekt tillsammans. Handtagets mönster gör att den är lätt att hålla i även med våta händer.

recension safety razor merkur

Den har en stängd kam som ger en mild och förlåtande rakning men ändå tillräckligt aggressiv för att göra ett utmärkt jobb. Sedan jag började använda den har jag helt klarat mig ifrån skärsår, rakbränna eller irriterad hud.

Ska du köpa din första hyvel eller kanske din sista? Då är Merkur 34C ett utomordentligt bra val! Det är egentligen den enda hyvel du behöver.

bäst i test

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s