betyg 3

Rakkräm med mild doft av lakrits

recension rakkräm proraso

Recension av Proraso Shave Cream – Aloe Vera & E-vitamin.

Ni som har följt med i mina tidigare tester och recensioner känner säkert till att jag är ett stort fan av Proraso och deras produkter. De ligger högt på min topplista. Dels för att deras dofter, klassiska design och funktion men även för deras tillgänglighet. På Beardshop.se eller Grooming.se hittar ni hela deras sortiment. Proraso är ett klassiskt italienskt märke med anor tillbaka till 1948 och är ett mycket uppskattat märke bland våtrakare och professionella barberare världen över.

Proraso har delat in sitt sortiment i 4 delar. En röd, vit, grön, och blå serie. Den ”röda” serien baseras på sandelträ och sheasmör, den ”vita” på grönt thé och är för känslig hy, den ”gröna” baseras på eucalyptus och menthol och har en fräsch svalkande känsla. Den ”gröna” är min personliga favorit. I övrigt har även företaget mustaschvax, beard balm, skäggolja mm i sitt sortiment.

Rakkrämen jag ska skriva om nu ingår i deras ”blå serie” som innehåller Aloe Vera och E-vitamin. Den finns endast som rakkräm på tub eller som raklödder på burk till skillnad från den gröna, röda och vita serien som även har traditionella, hårda raktvålar. Lite märkligt kan jag tycka. Proraso har en del ologiska luckor i sitt sortiment – till exempel saknar den röda serien en aftershave. Jag hoppas få se en ”röd” aftershave i framtiden. Den blå serien saknar även pre-shave kräm till skillnad från de övriga.

Doften är lite svår att beskriva men den har mild toner av aloe vera och lite lakrits. Fräsch och fin som de övriga i Prorasos sortiment men den hamnar ändå – doftmässigt – på en fjärde plats i min bok – utav Prorasos produktserier.

recension rakkräm proraso

Rakkrämen levereras i en snygg metalltub på 150 ml och är väldigt dryg. En klick stor som en tumnagel räcker för ett fylligt och rikt lödder. Personligen löddrar jag med fuktig borste i en skål men det går även bra att löddra direkt på huden. Löddret blir som sagt fylligt och rikt och ger en väl skyddande och glatt hinna mot huden. Den mjukar upp skägget bra och ger en friktionsfri och behaglig rakning.

Efter rakningen känns huden fräsch och len och fri från irritation. Det finns även en mycket fin aftershave balm i samma serie som man kan följa upp med om man vill. Personligen föredrar jag alkoholbaserad ”splash on” aftershave men så här i torra, kalla vintertider är en balm nästan ett måste.

Slutbetyget blir en stark 3:a. Doften är inte min favorit vilket drar ner betyget. I övrigt finns ingenting att anmärka på.

testpilotsrecension

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s