betyg 4

Mirakelprodukten som faktiskt fungerar

mr_natty_shower_wash

Recension av Mr Natty Shower Wash

Brittiska Mr Natty har genom åren levererat högklassig skägg och mustaschvård men de har fler strängar på sin lyra än så. Storsäljaren Shipwreck Soap har länge varit en personlig favorit bland diverse groomingconnoiseurer som har hyllat tvålen för sitt breda användningsområde. Det är nämligen en ganska remarkabel multifunktionsprodukt som även kan användas som raktvål, schampoo och till och med som deodorant. 2013 vann den också Grooming Awards med motiveringen ”Här har vi en produkt som verkligen gör det mesta. Rengör kropp, ansikte och hår, du kan raka dig med den, använda den som antiperspirant. Så hamnar du på en öde ö – tag med dig denna och en tandkräm!” Ja, ni hör ju vilken mirakelprodukt det här är och nu har den äntligen kommit i flytande form.

Mr Natty Shower Wash doftar precis lika underbart som sin föregångare men är betydligt enklare att plocka med sig till gymmet och på resor. Jag kan dock säga med en gång att den här tvålen inte ersätter en antiperspirant men i gengäld funkar den utmärkt i håret.

Det här med kombinationsprodukter är ofta ett dilemma. Det låter bra på pappret men gör sällan jobbet fullt ut. Det brukar vara någon funktion som inte levererar, vilket gör att det är bättre att köpa separata produkter. Här har vi nu en duschtvål som skall rengöra både kropp, ansikte och hår. I de flesta fall innebär det att den är bra som duschtvål, skaplig som ansiktstvätt men usel som schampoo. Mr Natty Shower Wash levererar dock på samtliga områden och den gör det dessutom med bravur även om det är som duschtvål den är allra bäst.

image3xxl

Löddret är rikligt och doften av vetiver, patchouli och kokos är ljuvlig. En maskulin men ändå fräsch ton. Många lägger benen på ryggen bara de ser patchouli i innehållsförteckningen vilket är fullt förståeligt då den har en tendens att dominera men här funkar kombinationen perfekt och doften av nyduschad sitter i länge. Jag har vid flera tillfällen fått svara på frågan ”vad har du för doft?” vilket förhoppningsvis borgar för att ännu fler upptäcker den här grymma produkten som till råga på allt också innehåller koffein, något som gör susen för morgontrötta kroppar.

Samma sak är det med håret. Det blir rent, mjukt och doftar länge. Vad mer kan man önska? Dessutom enkelt att skölja ur efter användning.

Som ansiktstvätt fungerar Mr Natty Shower Wash utmärkt men det är klart att den inte slår mina allra bästa produkter inom ansiktsvård. Den gör dock det den skall, rengör och ger viss återfuktning. Det gör att jag faktiskt klarar mig på bara en flaska Mr Natty Shower Wash under en kortare tidsperiod. Skall jag till exempel bara vara borta en weekend behöver jag alltså inte packa ner en hel necessär med prylar.

Flaskan är på 250 ml och för mig räckte den nästan exakt tre veckor. Doseringen är enkel när man väl har lärt sig hur dryg produkten är. Det finns alltså ingen anledning att överdosera. Det enda det resulterar i är en tunnare plånbok och en alltför kraftig doftupplevelse. Tänk less is more så är du hemma.

betyg 4,5

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s