betyg 4

Redo för stordåd

IMG_2312

Recension av Damn Good Soap Company Shave Oil

Damn Good Soap Company har levererat grymma prylar för skäggvård i ett par år nu och jag har också haft nöjet att få testa flertalet av dem. Överlag har det alltså blivit höga betyg när jag har provat oljor och vax för både skägg och mustasch men ibland vill man ju som man inte bara vårda sin ansiktsbehåring. Då och då, av olika anledningar vill man även ha möjligheten att raka av sig den och hur ser utbudet ut då? Jodå, Damn Good Soap Company erbjuder även detta alternativ och jag har under en dryg månads tid utvärderat deras Shaving Oil.

”You will shave like a boss and will be ready for epic stuff”

Ja, så står det på den mjuka plastflaskan med sin enkla etikett. Estetiskt är det inga överraskningar. Det är enklast möjliga och det är helt okej för min del. Det här är ingen produkt som behöver stå framme och locka till sig beundrare. Den gör sitt jobb i det tysta men som den gör det. I vanlig ordning är det här riktigt bra. Det finns egentligen inte jättemycket att säga om Damn Soap Company Shaving Oil mer än att den håller sitt ord och jag känner mig redo för stordåd av episka proportioner. Jag söker tre saker när jag vill raka mig, eller egentligen är det väl fyra men då det fjärde är lödder så går det bort i detta fallet. Det här rör sig trots allt om en olja och då måste jag givetvis också förhålla mig till det i mitt omdöme. Nå, en bra rakprodukt skyddar mig från skärsår, är enkel att använda och luktar någorlunda gott. Att den enbart innehåller naturliga ingredienser ger givetvis en guldstjärna i kanten.

Damn Good Soap Company Shaving Oil doseras via den sedvanliga pipetten som återfinns på de flesta av företagets produkter. En bra lösning som gör att det är oerhört svårt att överdosera i onödan och undvika ofrivilligt spill. Jag skred till verket, tryckte ut ett par droppar och spred ut oljan över skägget. Med en Gillette Proglide Flexball rakade jag snabbt och lätt bort allt skägg, helt utan skärsår. Efteråt luktade jag svagt av kåda och trä. Naturligt och fräscht.

Viktigt att poängtera här är att jag testade produkten i två olika ”skäggstadier” och det stod oerhört klart att Damn Good Soap Company Shave Oil gör sig bäst när skägget är kort. Ungefär en vecka i mitt fall. När jag testade efter tre veckor så var resultatet betydligt sämre. Då gled rakhyveln mest omkring och det var för stökigt och tog alldeles för lång tid att uppnå önskat resultat.

Med andra ord, söker du en riktigt bra rakolja som varar länge och levererar episka stordåd varje dag så länge du inte låter skägget växa så har du jackpotten här!

testpilotsrecension

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s