betyg 5

Du behöver den!

recension alun proraso

Recension av Proraso Razor Cut Styptic Gel.

Det är inte amatörmässigt att skära sig lite då och då när man rakar sig. Ibland har man någon liten finne eller ingrott skäggstrå som ställer till det. Om olyckan är framme är det väldigt bra att ha något som stoppar blodflödet och läker såret snabbt. Vissa använder små avrivna bitar av toalettpappret. Jag har alltid använt alumblock tidigare och det inte bara läker små sår utan lugnar även huden efter rakningen. Alumblock är dock inte alltid så bra på att stoppa blodflöde om det är ett lite större skärsår. Proraso Razor Cut Styptic Gel gör definitivt jobbet med bravur!

Gelen ingår i Prorasos gröna serie – dvs eucalyptus / menthol-serien. Det är min absoluta favorit av Prorasos serier och en av mina topp-5 rakprodukter överhuvudtaget. Fantastisk tvål och helt underbar pre- och aftershave som verkligen ger en svalkande rakning. Perfekt på varma sommardagar. Rekommenderas varmt!

recension styptic gel

Om det börjar blöda på en liten punkt så ta bara en liten, liten klick av gelen och dutta på skärsåret. Gelen stelnar snabbt, drar ihop huden och stoppar blödningen. Efter någon minut är det bara att tvätta bort den. Ta inte för mycket! Bara så pass mycket att det täcker såret räcker! Har du flera små sår intill varandra – som det kan bli på halsen ibland – så dutta bara på varje sår. Smörj inte in som en kräm! Det blir garanterat torrt och stramande över huden annars.

Precis som Prorasos övriga produkter i den gröna serien doftar gelen eucalyptys och menthol. De eteriska oljorna har väl en antiseptisk funktion men annars är det ingen produkt man behöver känner doften utav.

Väldigt smidigt att ha till hands är den och den gör sitt jobb perfekt. Du behöver den! Det finns inget annat att säga.

bäst i test

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s