betyg 4

Tidlös, mångsidig och väldoftande

 

20160528_170815

Recension av Neville Clean & Shave

Neville är den sofistikerade britten som gärna vill ha en given plats i ditt badrum. Han uppskattar den maskulina finessen från en svunnen era och minns med sorg i hjärtat en tid när barberare var en viktig social knytpunkt i ett samhälle där vikten av ett riktigt bra raklödder inte kunde värderas högt nog. 

Neville Clean & Shave andas klass och old-school-cool. Där finns en härlig känsla av Soho och Shoreditch house som jag inte kan låta bli att älska, det är trendigt men ändå ofelbart klassiskt och redan när jag packar upp den solida flaskan med sin snygga rena form känner jag att vi kommer att finna varandra. Neville Clean & Shave ser oerhört chic ut på vilken badrumshylla som helst och när jag läser innehållsförteckningen blir jag lycklig. Det är idel naturliga ingredienser där sockerbeta och aloe vera är de mest utmärkande. Efter en snabbcheck får jag veta att sockerbetor minskar irritation på huden och dessutom är en utmärkt mjukgörare. Aloe Vera vet vi sedan tidigare reparerar, återfuktar och har en anti-inflammatorisk verkan. Produkten är dessutom fri från parabener, petrokemikalier och sulfater så det är high five hela vägen.

Screenshot_2016-05-28-16-59-33

Doften! Ur den behändiga tvålpumpen strömmar en mystisk och svårplacerad doft som sveper in mig i ett unikt doftmoln. Kombinationen sockerbeta, granatäpple och aloe vera resulterar i något som i det närmsta påminner om Fireball. Okej, det låter kanske inte så härligt att gå omkring och lukta kanadensisk snapswhiskey men det är betydligt bättre än det låter. Det måste dock upplevas.

Neville Clean & Shave tillhör produktgruppen 2-1, två funktioner i en, i detta fallet är det en ansiktstvätt och rakkräm. Den lättflytande krämen löddras enkelt upp och används för att rengöra ansiktet och sedan kan du helt enkelt fortsätta med en rakning eller bara skölja av de gånger rakning inte står på agendan. En stor fördel med produkten är att den är relativt transparent så att du hela tiden ser var du rakar dig och därmed slipper hälsovådliga chansningar.

Jag har använt Neville Clean & Shave två gånger om dagen för rengöring och rakning en gång i veckan och kan intyga att den klarar sina åtaganden på ett ypperligt sätt. Det enda jag kan ha emot produkten är att den blir lite mer omständlig att tvätta ur än en ”vanlig” ansiktstvätt, vilket kan kännas lite onödigt jobbigt de gånger man väljer att inte raka sig. Doften, designen, priset och mångsidigheten motiverar dock ett riktigt högt betyg och en given plats i badrummet.

 

 

betyg 4,5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s