betyg 4

Här har vi en riktigt knubbis.

Recension av Dick Johnsons rakserie

Dick Johnson är inte ett speciellt nytt märke. Det har funnits i Sverige sedan några år men nu som först verkar de storsatsa på ett brett sortiment med allt en kille kan tänkas behöva i badrummet. Allt ifrån pungvax till schampo. Företaget kommer från våra grannar i öst – Finland och kör en lite kaxig attityd vad gäller marknadsföring och etikettdesign. Ganska snygga förpackningar genomgående med priser i mellan-segmentet. Inte jättedyrt och inte jättebilligt. Det vi ska titta närmare på i den här artikeln är tre produkter för rakning. Vi börjar med rakhyveln.

Excuse My French Razor Aiguise Black

Här har vi en riktigt knubbis! Tung och gedigen hyvel med stängd kam. Handtaget har ett suveränt bra grepp och hyveln känns både mild och effektiv på samma gång vid rakning, Jag gillade hyveln direkt jag tog den i handen. Priset är oslagbart bra med tanke på hyvelns kvalitet. Jag hade gissat på mer än dubbla priset. Köp!

Betyg: 4+

Excuse My French Shave Brush

En syntetiskt borste i lite mindre format. Handtag i svart plast utan detaljer. Borsten är ganska lätt och känns tyvärr lite billig i handen. Borstens toppar är dock mjuka i topparna och har en bra styvhet för hårdare raktvålar. Den har lite problem att hålla kvar löddret inne i borsten till skillnad från naturliga borsthår så man för ladda om den om man ska raka flera pass. Lämplig att ha med på resan tack vare sitt lilla format men ingenting jag skulle satsa på att ha hemma.

 

Betyg: 2/5

Excuse My French Shaving Soap

Snygg burk med 80g raktvål av den lite mjukare sorten man brukar kalla “croap” – en blandning av cream och soap. Det är dock en tvål som löddras med borste. Doften i burken för mina tankar till mogen banan men det står Whiskey & Vanilla på burken. När tvålen väl har löddrats framstår whiskey-doften mer tydligt. En lätt söt underton från vaniljen. Löddrar snabbt och lätt och ger ett mycket bra glid och skydd i ansiktet. Doften drar tyvärr ner helhetsbetyget en aning.

Betyg: 3/5

Recensionen är skriven av Stefan Jadefjord

Kategorier:betyg 4, KONTROLLTORNET

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s