KONTROLLTORNET

Jag hade förväntat mig en örtigare doft men den här doftar väldigt gott.

RazoRock – Tuscan Oud

RazoRock-berättelsen började på en resa till italiensk 2009. Josefs svärfar, som är en pensionerad italiensk barberare, bad Joseph hitta några alunstenar och ta med hem till Amerika. Alunstenar var vid den tiden mycket svåra att hitta lokalt i Nordamerika och hans svärfar kunde inte raka sig utan en! Joseph anlitade sin farbror Michael som lyckades hitta ett gäng alunstenar i en liten butik i Lucca, Toscana. Michael och Joseph var båda nyfikna på dessa saltiga stenar så de försökte dem. De fuktade dem och gnuggade dem i ansiktet efter en rakning och gissa vad? De funkade jättebra! Stenarna läkte mindre sår, tonade huden och hjälpte till att mildra all irritation efter rakning … en idé och ett företag föddes omedelbart!

Verksamheten började som en hobby och ett tidsfördriv men när de båda dök in i en värld av traditionell våtrakning insåg de snabbt hur lyxigt och uppfyllande denna förlorade rakningskonst kunde vara. Michael och Joseph började kontakta hantverksproducenter av raktvålar och aftershaves i Italien och kontraktade dem för att göra speciella formuleringar för dem under varumärket RazoRock. Passion tog över och med stöd av några mycket tidiga och lojala kunder förvandlades en hobby till ett riktigt företag!

Jag har under en tid rakat mig med ett fint set från RazoRock vid namn Tuscan Oud. Tvål och aftershave. Vi börjar med att titta närmare på tvålen.

Tvålen kommer i en svart plastburk prydd med ett vackert Toscana-landskap på etiketten. Tvålen är brun till färgen och har en varm, mjuk och söt doft. Oudwood och tonkaböna säger beskrivningen men i min näsa doftar det sött, jordig och lite vanilj och choklad. Jag hade förväntat mig en örtigare doft men den här doftar väldigt gott. Tvålen är lätt och snabb att löddra. Vad gäller skydd och glid är den helt OK men inget anmärkningsvärd. Den fungerar bra och doften är stark.

Betyg: 3+

Rakvattnet kommer i en glasflaska med aluminiumkork och bär samma etikett som tvålen. Doften är stark och helt identisk med tvålen. Rakvattnet innehåller mycket alkohol vilket känns tydligt efter rakningen både på stinget och doften. När den första alkoholdoften lagt sig tonar den varma, söta doften fram. Jag föredrar lite råare och friskare dofter så som rakvatten var det inget storfavorit även om den doftar gott. Tyvärr ger rakvattnet ingen större hudvård eller återfuktning. Fuktkräm är nästan ett måste att komplettera med särskilt torra och kalla höst och vinterdagar. Detta är en doft som jag personligen tycker passar bäst på hösten och vintern. På sommaren vill jag ha något friskare.

Inlägget är skrivet av Stefan Jadefjord.

Kategorier:KONTROLLTORNET

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s