betyg 3

Första intrycket vid användning. ”Är en bra tub variant som är lätt att dosera”.

Recension av Recipe For Men Facial Cleanser, Facial Moisturizer, Anti-Shine Moisturizer.

”Lyxigt intryck med funktionella produkter”

Recipe for men´s produkter har inte vart några favoriter tidigare. Deras skäggolja har visserligen fått goda omdömen och toppat en del ”bäst i test” men för mig upplevs den ganska medelmåttig. Som deras filosofi säger ”logical skincare, no fuzz” så levererar de ofta vad dem lovar och ligger i framkant i deras sammansättningar men det är det lilla extra som jag saknar i deras produkter.

Nu har jag testat både deras dagkräm Facial Moisturizer samt deras Anti-Shine Moisturizer och visst är det produkter som gör det dem skall och utlovar. Första intrycket vid användning är att det är en bra tub variant som är lätt att dosera. Lätt, fräsch och skön att applicera, den första känslan som kommer till mig är lyxigt, vilket troligtvis är till stor del doften, dess himmelsblåa nyans samt hur uppiggande och hur snabbt absorberande den är.

Visserligen är det direkta resultatet en len hud som känns återfuktad och fräsch, men den känslan försvinner snabbt då huden känns torr och stram efter bara 20-30 minuter. Däremot för en lite fetare hud kanske det resultatet kan skilja sig. Jag lät även en bekant med aningen fetare hy testa Anti-Shine Moisturizer under ett par dagar och där upplevde min vän en märkbart bättre, en normalt sett oljig, glansig och lite rödlätt hy såg direkt mattare och torrare och han upplevde sin hy uppfriskad med en levande känsla.

När det gäller Recipie For Men Facial Cleanser så rengör den som den skall, fördelen med Recipe for mens cleanser är den praktiska pumpen som gör att man får en bra dosering och slipper kladda ner burken. Jag upplever att huden blir lite väl torr efteråt, men det är ju där dom återfuktande krämerna kommer till användning.

Facial Moisturizer –  stark 3/5 (Lyxig fräsh och trevlig men lite vek för mig med lite torre hud)

Anti-Shine Moisturizer – 4/5

Facial cleanser – 2/5

Recensionen är skriven av Christian Ahlström

Kategorier:betyg 3, KONTROLLTORNET

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s