KONTROLLTORNET

Då jag senaste åren använt mig av pomador så var det trevligt att åter bekanta mig med ett lervax

Recension av Gunslinger Clay Wax.

Vaxet jag har testat är från märket Gunslingers vilket är helt nytt för mig. I den rådande pandemin så har jag inte lika frekvent varit hos barberaren och klippt mig, så sitter just nu inne på en halv lång frisyr och det varit väldigt trevligt med ett clay wax i den här frisyren. Kanske använder man det mest fördelaktigt i kort hår, men jag upplever att det håller lite bättre och upplevs inte lika ”flottigt” i håret som en pomada kan göra i lite längre hår.

Konsistensen är fast och fin, med lite värme och friktion från händerna så fördelas den lätt i handen. Det ända kruxet jag upplever med den här typen av vax är att det är lite kämpigare att få ut det i hela håret (vet dock inte om det ens är meningen). Håret får en sträv och matt känsla och sitter på plats som önskat, lite mjukare och följsammare än ett fibervax när det suttit i ett tag

Du får produkten för 150kr vilket jag tycker är ett bra pris för detta vax med riktig lera i, dessutom är den väldigt dryg, och man behöver inte mer än en 50-öring i storlek. Den kommer i en snygg metallburk som ger en ”vildawestern”-feeling och ett härligt intryck när jag tar fram burken. Den doftar fräscht, inte så starkt men väldigt trevligt!

Mycket positiva ord har det blivit, finns det några nackdelar? Som sagt otroligt länge sedan jag använde mig av ett clay wax senast så jag kan varken säga eller påstå att det är bättre eller sämre än något annat på marknaden. Men helt klart en bra produkt till ett bra pris! Letar du efter en produkt som håller bra och ger en matt finish så har du den här, vill du ha en mjukare eller glansigare look leta vidare!

Recensionen är skriven av Anthon Cassman som ger betyg 4/5 pilotpoäng
https://testpiloterna.wordpress.com/2020/06/02/detta-ar-vara-nya-testpiloter/

Kategorier:KONTROLLTORNET

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s