betyg 4

Barbershop Classic

Av någon outgrundlig anledning har Floids rakvatten inte äntrat mitt rakskåp förrän nu som först. Jag har kännt till märket i flera år, jag har använt deras fantastiska hårvatten (den blå) samt testat deras rakskum på burk men detta är mitt första rakvatten från dem. Jag fick hem flaskan (en bastant jäkel på 400 ml) idag och jag testade den till kvällens rakning.

Ett tredagars stubb skulle bort för i morgon börjat jobbet igen efter en lång sommarsemester (jag är ju lärare…).

Detta blir en recension av mitt första intryck av ”Floid – The Genuine”. Floid är ett spanskt märke som funnits sedan 1932. En riktig ”barbershop classic” precis som Proraso från Italien eller Clubman från USA. Flaskan är som sagt generöst stor och rymmer hela 400 ml. Kraftig glasflaska med ergonomiskt perfekt skruvkork. 

Doften direkt ur flaskan är fantastisk!

Sammetslen, mjuk, söt doft av amber, vanilj men med ett lite lätt syrligt inslag av citrus. Mer apelsin än citron. Den pudriga barbershop-doften är ganska påtaglig.

När själva rakningen var avklarad var det så dags att testa rakvattnet i ansiktet. Rakvattnet har en lite lägre alkoholhalt vilket gör att stinget än något mildare än andra klassiska rakvatten. Den innehåller även menthol som ger en mycket angenäm kylande effekt på huden. Väldigt behagligt efter en solig dag utomhus. Doften som är precis som första sniffen ur flaskan, mjuk och behaglig. Doften är tydlig men inte alls påträngande och överväldigande som många andra rakvatten vilket kan bero på den något lägre alkoholhalten. Första intrycket var att detta kommer att bli en ny favorit. Det är en sån där gammaldags men samtidigt tidlös doft som passar både gammal som ung. Något i doften fick mig att minnas min barndom. Jag kan inte sätta fingret på det men tankarna går till min farmor. Kanske hade hon något i sitt badrum som hade en liknande doft. Det är ingen feminin doft på något sätt men den är samtidigt inte heller speciellt maskulin. Den ligger sådär elegant någonstans mitt i mellan. ”Unisex” om man så vill.

Det som märks väldigt tydligt efter applicering är att den verkligen ger huden något gott. Den torra känslan som kan uppstå i ansiktet efter rakning och rakvatten med alkohol infinner sig aldrig. Huden känns len och återfuktad, sval och skön. Efter ett tag blir doften dock något tyngre. Den där puderdoften dröjer sig kvar lite för mycket. Jag hade hellre önskat att citrustonerna hade dominerat när doften mognat till sig. Istället känner jag mest den där lite söta, syntetiska doften. Detta drar ner toppbetyget till en 4:a tyvärr. Det var bra nära att bli full pott annars.

Betyg: 4+

Inlägget är skrivet av Stefan Jadefjord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s