betyg 3

Jag har fått möjligheten att testa Clubman Pinaud Shave Soap.

Begav mig till badrummet och började min vanliga ritual genom att blötlägga mitt två dagars stubb med en varmt fuktad handduk. Öppnar burken och upplever doften som påminner mycket om en typ av äldre aftershave. Den går åt det gamla hederliga barbershop hållet.

Den är mycket lättlödrad i sin smidiga burk som följer med. Får snabbt och enkelt upp ett fint krämigt lödder och dofterna frigörs mycket mer i lödderform.

Samtidigt som jag står i badrummet och är i full färd med min eftermiddags rakning, så ringer det på dörren. Och jag öppnar med raklödder i hela ansiktet och ser att jag fått besök av min 85åriga far.
Vi placerar oss i köket och jag ber honom ordna en kanna kaffe, samtidigt som jag återgår till att fortsätta min rakning. Jag hade lite svårt att hitta en aftershave som hade samma profil i doften som tvålen men valet landade till sist på Clubman Pinaud Musk som även den innehåller klassiska noter från en barbershop.

Nöjd och klar går jag ut för att slå upp en kopp kaffe till pappa och mig. 

Plötsligt känner jag mig iakttagen och vänder mig om, då står pappa bakom mig och sniffar och frågar om jag ska ut på dans. Får då förklarat för mig att han tycker den påminner starkt om 50-talet när han och min mamma gick ut på dans.


Det hela slutar i att även pappa fick en slätrakning med samma tvål och aftershave sedan drack han upp kaffet fort som sjutton för han skulle hem till mamma för att se om hon reagerade likadant.

Hur det gick för Pappa & Mamma förtäljer inte historien.

Härlig doft, maskulin men ändå en mjuk härlig ton som man kan förstärka som jag gjorde med Clubman musk. En mycket uppskattad hårdtvål med rund tvålask som gör sig perfekt att ha med på resor. Jag ger denna raktvålen en stark 3 av 5.

Recension av Peter Bergkvist

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s