betyg 2

The Scottish Fine Soaps Vetiver & Sandalwood Shave Soap Bowl

The Scottish Fine Soaps company är ett familjeföretag som grundades för ca 45 år sedan. I sortimentet finns hudvårds- och grooming produkter för både hon och han. Att förpacka sina produkter snyggt och lyxigt verkar vara lite av företagets signum. De har tvålar i snygga plåtdosor med lyxig design. Frågan är om ytan återspeglar innehållet?! Denna gång har jag testat deras hårda raktvål i porslinsburk. Jag tänkte dela in recensionen i olika delar och betygsätta produkten i olika kategorier.

Förpackning

Tvålen levereras i en vit porslinsburk med trälock. Mycket sobert och fint. Gör sig bra i badrumshyllan. Dock är tvålen oval nertill precis som skålen den ligger i vilket gör att den glider runt och halkar lätt ur sin skål när man löddrar den, vilket blir ett irritations moment. Det hade varit så mycket bättre med en platt tvål i en skål med platt botten.

Betyg: 2

Doft

Vetiver och sandelträ. Inte mina favoriter direkt. Det doftar gott men alldeles för ”vanligt”. Det är ändå en ren och fräsch doft. Inget som direkt sticker ut. Relativt mild i doften.

Betyg: 3

Lödder

Löddrar helt ok men tvålen behöver blötläggas några minuter innan användning då den är väldigt hård. Löddret försvinner väldigt snabbt ifrån ansiktet.

Betyg: 2

Glid och skydd

Även om löddret är ok så ger den ändå ett bra friktionsfritt glid mot huden. 

Betyg: 4

Känslan efter rakning

Huden känns en aning torr ändå trots att huden var glättig under rakningen. Återfuktning och/ eller aftershave behövs.

Betyg: 3

Pris

299 spänn känns lite styvt för en raktvål som inte uppfyllde mina kriterier. Visst ser den lyxig och fin ut men… Nä, det är för mycket. Visserligen betalar man för rakskålen den ligger i också då den finns som refillpuck men jag tycker inte det är värt det.

Betyg: 2

Helhetsbetyg

Det är en helt OK raktvål. Den gör det den ska men inte mer. Doften är god men alldeles för vanlig. Rekommenderas för dom som gillar subtila dofter samt om du vill ha nått fint i badrummet att titta på eller visa upp för gästerna.

Betyg: 2+

Kategorier:betyg 2, KONTROLLTORNET

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s