betyg 4

Det blir inte mycket mer Rock & Roll än pomada från Murray’s.

Murray’s Edgewax – Premium Gel (medium hold)

Murray’s Pomade är ett stort stycke pophistoria. Det blir inte mycket mer Rock & Roll än pomada från Murray’s. Otaliga ”Greasers” genom åren har smetat tonvis med Murray’s (ö)kända pomada genom håret. Elvis sägs ha varit en trogen användare av Pluko Black & White men troligen har även ett par burkar Murray’s Pomade passerat den unga rockabilly-kungens badrumsskåp under det tidiga 50-talet. 

C.D Murray var en barberare i Chicago början som 1925 började producera prisvärda hårprodukter i sin barbershop. Murray’s var under långtid en stor produkt bland den afroamerikanska befolkningen, både män och kvinnor.

För oss i modern tid är Murray’s lite smått ökänt för sin supersega pomada som inte går att tvätta ur. Jag minns den själv från min ungdom och hur man tvättade håret gång på gång utan att få ut så mycket som ett uns av kletet ur barret. Men snyggt var det. Nu talar jag såklart om den klassiska Original Hair Dressing Pomade i orange plåtburk. Den produkt vi ska ta en titt på nu är en modern variant som är vattenlöslig.

Edgewax Premium Gel är en vattenbaserad gel med bivax. Den kommer i en plastburk på 120 ml med relativt neutral etikett. Varken retro eller modern. Pomadan är vit och har en ren och fräsch doft. Den är väldigt lätt att skopa upp och applicera i håret. Mjuk och följsam. Den ger en överraskande glans och en väldigt bra hållfasthet.

Det finns en till variant som heter Extreme Hold men jag tycker inte att den har så extrem mycket bättre hållfasthet än Medium Hold. Nu är mitt hår relativt följsamt så Extreme Hold kanske lämpar sig bäst för dig med väldigt bångstyriga lockar.

Jag tycker att Murray’s Edgewax fungerar alldeles utmärkt och har egentligen inget negativt att säga om den. Den tvättas enkelt ut med vatten och håller frisyren på plats en hel dag. Doften och förpackningen må vara lite trist men produkten levererar. Prismässigt står den sig bra med andra pomador i samma prisklass; 160-200:-

Betyg: 4

Recensionen är skriven av Stefan Jadefjord.
https://testpiloterna.wordpress.com/author/stefanjadefjord/

Kategorier:betyg 4, KONTROLLTORNET

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s