betyg 4

A fine shave with Fine Accoutrements

recension after shave mr fine

Recension av Fine Accoutrements aftershaves.

Sagan om Fine Accoutrements började i USA för ett fåtal år sedan. Om man som jag håller till en del i nätverk för entusiaster av traditionell våtrakning så kan man inte ha undgått märket. De blev snabbt ett namn på varje våtrakares läppar. Fine hade som vision att skapa enkla, traditionella aftershaves och andra raktillbehör med tydlig inspiration till svunna tider. Jag har nu fått den stora äran att testa och tycka till om 3 aftershaves från Fine. Jag kommer att börja med att recensera dofterna var för sig och slutligen ge ett helhetsbetyg.

recension after shave balm mr fine

American Blend After Shave Balm

American Blend anser Fine själva vara deras flaggskepp. Doftmässigt känns den väldigt bekant med en gång utan att på något sätt kännas platt eller ospännande. De hävdar att den är inspirerad av och snarlik Rive Gauche Pour Homme från Yves Saint Laurent. Jag kan tyvärr inte ge min syn på saken då jag inte vet om jag doftat på just parfymen tidigare. Detta är i min näsa en varm, trygg och klassisk herrdoft. På många sätt en typisk barbershopdoft. Jag gillar den enormt mycket och den kommer säkerligen bli en bestående favorit i mitt skåp. Det som skiljer denna från de övriga är att det är en balm och inte en splash. Viskositeten är därför tjockare än vatten men inte alls som en hudkräm utan mer som till exempel Niveas aftershave balm. Den här produkten har alltså en återfuktande funktion men doften är ändå stark och håller ganska lång tid in på dagen.

bäst i test

recension fine Accoutrements

Italian Citrus After Shave Splash

Inspirerad av Aqua di Parma Colonia från 1916. Den har till en början en väldigt frisk och tydlig citruskaraktär som ger en ett stort leende på läpparna när man baddar in det nyrakade ansiktet. Stinget från alkoholen och den kylande känslan av menthol väcker verkligen sinnena till liv. Citrusdoften landar snabbt i en mjuk blomsterbädd men har kvar sin maskulina karaktär. Jag älskar citrusdofter i rakprodukter så detta blev en fullträff direkt.

bäst i test

recension fine Accoutrements

Platinum After Shave Splash

Rent spontant tycker jag att Platinum liknar American Blend på många sätt men har en mer komplex karaktär. Enligt Fine är det Creed Aventus som ligger som inspirationsgrund för doften. Om American Blend är mer folklig så är Platinum mer “business man”. Själva beskriver de doften som kryddig ananas på en bas av rökig ekmossa. Doften är elegant och maskulin och kanske passar bäst till män med några i ryggen.

testpilotsrecension

Det gemensamma för Fine Accoutrements After Shave Splash är den minimala innehållsförteckningen. Vatten, alkohol, mentol och doftämne är allt som finns i de 100 ml glasflaskorna. Mer kanske inte behövs men jag saknar ändå något återfuktande och hudvänligt i innehållet. Huden känns lite torr efteråt så någon typ av återfuktande produkt efteråt behövs. Om man vet med sig att man blir supertorr i hyn av den här typen av after shave så finns ju både American Blend och Platinum som balm också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s