betyg 3

Utmärkt rakvatten med mild Bay Rum-doft

recension after shave

Recension av Taylor of Old Bond Street – Bay Rum Aftershave.

1854 slog Jeremiah Taylor upp portarna till sin salong på Bond Street i London. Idag är märket förknippat med brittisk elegans och kvalitet och har både filmstjärnor, kungligheter och politiker i sin kundkrets (förutom oss vanliga dödliga). Idag har de ett komplett groomingsortiment för den moderna gentlemannen med klassisk touch.

Bay Rum tillhör verkligen en av mina favoritdofter. Den är helt unik i sitt slag och om du är ny på detta med klassisk rakning har du säkerligen inte stött på doften tidigare. Den återfinns sällan (aldrig) i moderna dofter men du kommer garanterat att få någon form av nostalgisk känsla när du känner doften av den. Det är en julig doft. Ett avkok på kryddnejlika, lagerblad (Bay leaves), rom och kanel. Doften har en lång historia och sägs komma från karibien och sjöfarare. Det som är lite kul med Bay Rum som doft är att alla tillverkare har sin egna version och sin egna personliga touch på denna sjukt klassiska doft. Jag har testat många varianter och alla är de lite olika.

after shave

Taylor of Old Bond Street’s Bay Rum är bra men tyvärr lite klen. Den har inte samma sötma som Clubman Virgin Island eller samma rökiga, brända ton som Layrite. Den är lite tunnare och mildare men den har den klassiska doften som inte går att ta miste på. Kryddnejlikan dominerar i denna komposition.

Som rakvatten betraktat är den alldeles utmärkt. Det känns att den innehåller hudvårdande ingredienser och den torkar inte alls ut huden trots att den innehåller alkohol. Det är ingen favorit bland alla Bay Rum jag använt men den är ändå helt OK.

testpilotsrecension

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s