betyg 3

En mjuk, klassisk doft med en modern touch.

testpilotsrecension after shave känslig hud

Recension av Taylor of Old Bond Street – Jermyn Street Alcohol Free Cologne.

1854 slog Jeremiah Taylor upp portarna till sin salong på Bond Street i London. Idag är Taylor of Old Bond Street förknippat med brittisk elegans och kvalitet och har både filmstjärnor, kungligheter och politiker i sin kundkrets (förutom oss vanliga dödliga). Idag har de ett komplett grooming-sortiment för den moderna gentlemannen med klassisk touch.

Jermyn Street Collection är en relativt ny serie i deras katalog (med namn efter gatan där företaget numera huserar). Denna cologne är för känslig hud, utan alkohol och funkar både som doft och rakvatten.

taylor of old bond street

Doften kommer i en snygg glasflaska med spraykork så man kan antingen spraya direkt på huden efter rakningen eller i handen och badda på.

Doften är mild och mjuk i sin karaktär. Toppnoterna består av citrus och lavendel med mellannoter av neroli, amber i en bas av mysk, patchouli och vanilj. Det är svårt att plocka ut dofterna en och en men tänk dig en mjuk, klassisk doft med en modern touch. Det är mer konfirmation än rock & roll. Den doftar gott men jag saknar ändå något i den. Den ber lite om ursäkt för sig själv. Dessutom saknar jag stinget av alkohol efter rakning men för den med känslig hy så är det säkert jättebra. Ett plus är att det finns rakkräm och deo i samma serie om man vill ha ett komplett paket i samma doft.

testpilotsrecension

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s