betyg 3

Cologne med en träig ton

recension after shave cologne

Recension av Dapper Dan Eau de Cologne.

På bild ser det ut att vara en Cologne av den lyxigare sorten. Etikett i marinblått och guld mot det bärnstensfärgade innehållet i flaskan. När man väl får produkten i handen rämnar fasaden en aning. Flaskan är av plast och etiketten inte lika tydlig som på bilden. Nu är det ju till syvende och sist insidan som räknas och jag är inte den typen som vältrar mig i lyxiga och dyra produkter. Jag burkar gilla de gamla hederliga klassikerna som är prisvärda och bra. Plastflaska är ju trots allt väldigt praktiskt. Den går inte sönder lika lätt om man skulle tappa den och den väger mindre om man ska ta med den ut på resa.

testpilotsrecension

Detta är alltså en cologne som även kan användas som ett rakvatten. Dapper Dan Eau de Cologne innehåller alkohol och jag vet inte om den även innehåller några ämnen som vårdar huden så det kan vara bra att ha en fuktkräm till hands om huden känns torr efter att man applicerat den som aftershave.

Dapper Dan är väldigt hemlighetsfulla med innehållet. Jag kan inte hitta någon information om vilka doftnoter den ska innehålla, varken på deras egna hemsida eller någon annanstans. ”A classic scent sure to leave you fresh” är all information man får. Jag får väl lita på min egna näsa i detta fallet. Den har en träig ton. Mörk men inte direkt tung. Ska ska jag vara ärlig så doftar den ganska billigt och tråkigt. De flesta skulle nog säga att den doftar gott och det gör den ju men ändå så jäkla o-spännande. Den har tyvärr den där stickiga tonen som är så vanlig i många moderna herrdofter. Jag vet inte vad det är men den finns där. Jag föredrar lite rundare dofter. Nautiska dofter, citrus eller sötare barbershop-dofter. Den här faller lite kort. Min sambo tyckte inte om den. För mig funkar den men inte mer än så. Tyvärr Dapper Dan, jag blev lite besviken.

testpiloterna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s