betyg 5

Det bästa av två världar!

testpilotsrecension pomada

Recension av Dapper Dan Heavy Hold Pomade.

Första gången jag kom i kontakt med Dapper Dan var för snart 20 år sedan när jag såg filmen O Brother Where Art Thou. Ni som har sett den kanske minns att George Clooney’s karaktär blev upprörd när han inte kunde beställa Dapper Dan pomada i den lilla butiken utan fick nöja sig med FOP. ”I don’t want FOP God damn it, I want Dapper Dan! I’m a Dapper Dan man!”. Dapper Dan var då ett fiktivt märke skapat av Bröderna Cohen men entreprenörerna i grooming-branschen var inte sena på pucken utan skapade ett riktigt märke med samma namn. Jag tror det finns minst 2 med samma namn. Denna Dapper Dan kommer från England och har funnits i ett par år nu. Jag körde en del på deras Matt Paste när jag hade kort hår och tyckte mycket om den. Jag testade även deras Gel-liknande pomada och tyckte mycket om den också när jag skaffade längre hår.

Nu har turen kommit till Heavy Hold Pomade och jag har blivit nykär igen! I’m a Dapper Dan man!!! Detta är en hybrid av oljebaserad pomada som även är vattenlöslig och det är verkligen det bästa av två världar. Pomadan ser ut och funkar som en vaxig, oljebaserad pomada och den gör håret fylligt, snyggt och glansigt men den är sjukt lätt att skölja ur med bara varmt vatten.

recension oljebaserad pomada

Den är ganska tjock i konsistensen och jag har lite problem med begynnande tunnhårighet framme i pannan. Den gör håret fylligare och lättare att styla, håller var enda strå snyggt på plats och håller frisyren hela dagen. Den stelnar en aning men det går ändå att kamma till frisyren igen efter ett tag om det skulle behövas.

Pomadan kommer i en plåtdosa och doftar gott. Kan inte direkt sätta fingret på någon doftnot som sticker ut utan väljer att beskriva den som en klassiska cologne-doft.

Jag blev så förtjust i Dapper Dan Heavy Hold Pomade att jag beställde en burk till direkt efter att ha använt den en gång. Helt klart en av mina nya favoriter. Köp den här om du föredrar oljebaserad pomada men vill ha något som är lätt att tvätta ur håret!

bäst i test

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s