Övrigt

Elvis favoritpomada!

testpilotsrecension klassisk pomada

Recension av Pluko Black & White Pomade.

Att välja en pomada kan vara rena rama djungeln. Om du söker en klassisk pomada med anor så är Black & White något du bör testa. Här snackar vi ”old school”! Det finns ett märke där ute som har Elvis Presley i sin reklam och hans bild på sina burkar. Tyvärr var det inte det märket han använde. Det fanns inte ens under hans livstid. Det gjorde däremot Black & White och det var det troligen det Elvis hade i håret när han gick i SUN Studion i Memphis och sa till sekreteraren att ”I don’t sing like nobody” och sedermera spelade in ”That’s Allright Mama” och ”Blue Moon of Kentucky” den varma sommaren 1954. Det var det han hade i håret när han filmades från midjan och uppåt i The Ed Sullivan Show på TV och förändrade musikhistorien för all framtid. Det kan också ha varit Murray’s eller Royal Crown som han också brukade använda men enligt relativt säkra källor var Black & White hans favoritpomada.

testpilotsrecension klassisk pomada

Oavsett om Black & White fanns i Elvis hår eller inte så är det en riktig klassisk pomada med samma formula, då som nu. Det är en petroleumbaserad pomada som står emot väta och levereas i en ganska anspråkslös vit plastburk med svart/vit etikett.

Pomadan är väldigt mjuk i konsistensen och skopas upp extremt lätt. Ta lite åt gången och arbeta in i torrt hår för bättre stadga! Black & White har lite lägre stadga än många andra pomador men ger en väldigt fin fyllighet och volym till pompadours och andra klassiska frisyrer. Perfekt för rena backslicks och sidbenor. Den fixar allt från business till rock & roll och frisyren kan lätt kammas om under hela dagen då den inte stelnar. Håret får en fin glans men blir aldrig superflottigt.

Räkna inte med att bara shampo ska tvätta ur kletet! Som pomador av denna typ är den helt vattenresistent. En rejäl dos balsam som får sitta i en stund får ut rubbet om det är det du vill. Black & White gör sig dock bäst om den får vara kvar i håret lite grann efter en tvätt och att du nästa dag appliceras lite till.

testpilotsrecension klassisk pomada

Det bästa av allt är doften. Den är helt sagolik i min näsa! Jag kan inte beskriva den i detalj men den har den där klassiska, rena doften som känns söt men aldrig tung. En riktig barbershop-doft som för tankarna till en tid när det var rör i förstärkarna, gitarrerna var pråliga, bilarna var snyggare, lysande judeboxar och milkshakes på cafeér och svajande höfter och rockabilly i TV var djävulens verk och ungdomens förfall.

bäst i test

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s