betyg 3

Trevlig klassisk barbershop-doft

testpiloterna

Recension av Clubman Pinaud Shave Foam Can.

Att använda sig av en riktig raktvål och vispa upp ett lödder med en rakborste må kännas genuint och hederligt old-school men jag måste erkänna att det kändes lite ”back to basics” när jag tryckte ur en klick rakskum i handen från Clubmans burk. Det kan bli så när man inte gjort det på några år. Jag tänkte att nu blir det en snabb och enkel rakning som omväxling när man slipper blötlägga borsten 5-10 minuter innan och sedan stå och vispa upp raktvålen eller krämen men det tog sin lilla tid ändå.

Clubman behöver väl ingen större presentation vid det här laget. Den har sitt ursprung i Frankrike men är idag en amerikansk klassiker (sedan snart 100 år säkert). Det är ett sånt där märke som bara hängt med i alla år tack vare att gamla farbröder troget handlat deras rakvatten (…i USA alltså). Idag är det i ropet igen när män, unga som gamla vill återgå till gamla klassiker och göra sin dagliga grooming till något genuint och äkta.

recension rakskum

Det vi har här är alltså ett helt vanligt raklödder på burk som man sprutar ut i handen och stryker över kinderna. Burkens design liknar någon form av insektsmedel men jag tycker den är lite charmig och opretentiös ändå. Doften är densamma som som Clubmans klassiska rakvatten och gör därmed rakskummet till en perfekt matchning till det. Jag kan ha fått en något defekt burk för det var ingen vidare sprutt i skummet. Man fick trycka flera, flera gånger för att få ut en lagom mängd till hela ansiktet. Vid applicering var det lite svårt att få det att fästa riktigt på kinderna. Det saknar krämigheten och skummet upplevs som lite för luftigt och tunt. Man får ta på ganska mycket för att få det att täcka. Om man rakar medhårs första passet och sedan applicerar nytt skum för att raka diagonalt och slutligen mothårs så gör allt detta att rakningen tog ganska lång tid.

Vid rakningen så funkar det helt OK men jag saknar glidet och skyddet som många andra raktvålar ger. Jag upplevde inte att Clubman Pinaud Shave Foam Can funkade bättre på något sätt än det man kan köpa på mataffären. Mervärdet ligger möjligtvis i att man har en produkt som de flesta andra inte har och att det har en trevlig klassisk barbershop-doft. Om du vill ha ett raklödder på burk men vill ha något mer ”udda” så rekommenderar jag hellre Floïd rakskum. Jag tycker dessutom att deras doft är snäppet trevligare.

testpiloterna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s