betyg 3

Håret känns gnisslande rent

recension

Recension av Clubman Pinaud Country Club Shampoo.

Det är sannerligen en generös mängd schampo man får. Nästan en halv liter (473 ml för att vara exakt). Det är en plastflaska med klippkork och en lite gammaldags etikett som är tryckt direkt på flaskan. Den ser riktigt old school ut där på badrumshyllan. James Bond använde Clubmans schampo i novellen ”On Her Majesty’s Secret Service” och där ansåg att det var ”…the Prince among shampoos”. Tyvärr rör det sig om ett annat schampo i Pinauds sortiment som heter Pinaud Elixir Schampoo men det är lite coolt ändå så jag vill citera texten ur det kapitlet.

”His two battered suitcases came and he unpacked leisurely and then ordered from Room Service a bottle of the Taittinger Blanc de Blancs that he had made his traditional drink at Royale. When the bottle, in its frosted silver bucket, came, he drank a quarter of it rather fast and then went into the bathroom and had an ice-cold shower and washed his hair with Pinaud Elixir, that prince among shampoos, to get the dust of the roads out of it.”

Jag har använt detta schampo dagligen i ett par veckor nu och det är sannerligen drygt. Det räcker med bara en liten klick för att få ett riktigt bra lödder. För dig som har använt Clubmans rakvatten tidigare kommer det att kännas bekant doftmässigt. Den doftar som en kombo av deras klassiska rakvatten och Clubman Musk.

testpiloterna

Det som är extra påtagligt när man tvättar håret med det här schampot är att håret känns gnisslande rent. Det blir nästan svårt att dra handen igenom det våta håret. Schampot känns ändå skonsamt och jag gillar doften. Min sambo testade det också ett par gånger och hon tyckte det var helt ok och löddrade bra.

Enligt beskrivningen ska det innehålla Panthenol (Provitamin B5), en naturlig vitamin som ger näring och återfuktar håret och etiketten säger även att man kan låta det sitta i håret ca 3 min innan man sköljer ur det för att det ska återfukta bra. Tyvärr upplever jag inte den effekten så jag använder balsam också.

Slutsummeringen blir ändå att jag jag tycker Clubmans schampo är ganska trevligt. Jag gillar doften och designen på flaskan. Den tvättar rent och funkar som den ska.

testpilotsrecension

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s