Beard Brother

”Middle of the road!

testpiloterna rakkräm

Recension av Beard Brother Shaving Cream.

Svenska skäggbrodern har tagit steget in i rakningsvärlden och tagit fram en rakkräm. De har tagit fram spännande dofter på skäggoljor och balms under några få år nu och allt har känts genuint, hemgjort och välgjort. Det är en rejäl dosa man får för sina knappa 250 kronor. För skäggkillarna som kanske bara rakar lite på kinder och hals så lär den här byttan räcka i åratal.

Rakkrämen är doftsatt av myrra och olibanum (frankincence) som är ett hart från ett träd som heter Bosweillia frereana och som används flitigt i parfymer och rökelser mm. Doften är mild men riktigt angenäm. Jag har stött på denna doftkombo i ett par Amerikanska artisan-tvålar tidigare men den tillhör inte de vanligaste. Doften är svår att beskriva men den är mjuk, söt och lite exotisk.

testpiloterna rakkräm

Som rakkräm betraktat är den dock ganska basic. Den presterar helt ok men lämnar ingen wow-känsla efter sig. Jag hade lite svårt att få till ett riktigt lödder med den men lödder är inte allt. Glidet och skydd för huden är det viktiga och där ligger den ganska ”middle of the road” som dom brukar säga. Jag hade kanske önskat ett något starkare doft också så det hela landar på medelbetyg.

testpilotsrecension

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s