Övrigt

Ett alldeles utmärkt startkit

testpilotsrecension

Recension av Cella Shaving Gift Set.

Cella är ett gammalt hederligt italienskt märke som onekligen har hängt med ett bra tag nu precis som Proraso. Det som varit deras flaggskepp är raktvålen med fin mandeldoft men nu på senare tid har de hängt på groomingtrenden och satsat på att bredda sortimentet.

recension

Om du är ny på det här med klassisk våtrakning eller vill ge bort en fin present på samma tema så har Cella ett alldeles utmärkt kit här. En snygg låda med raktvål, borste och rakvatten – allt som behövs förutom hyvel eller rakkniv. Eftersom produkterna kan köpas var för sig så recenserar jag dem också var för sig.

 

recension

Cella Shaving Soap
Den här klassas som rakkräm då den är mjukare i konsistensen men den löddras precis som en hård raktvål. Det går verkligen snabbt att arbeta upp ett lödder även med en mjuk borste och löddret ger bland de bästa skydd och glid man kan tänka sig. Detta är en riktigt bra raktvål. Den har en relativt stark men god doft av mandel som jag gillar enormt mycket.

bäst i test

Cella Shaving Brush
Det står att det är en borste av svinhår men jag misstänker att den är syntetisk. Rätta mig gärna om jag har fel. Oavsett vad det är så har den en ovanligt lång borst vilket underlättar om man löddrar en tvål i en djupare mugg. Vid löddring av Cellas tvål som ligger i en liten dosa så upplevde jag den som lite klumpig. Borsten är tät och kompakt och har ett snyggt handtag av röd plast. Jag har testat den med både krämer och tvålar och den funkar kanon till allt. Det som gör att jag tror den är syntetisk är att den suger upp vatten snabbare än naturliga borstar. Jag har en hård raktvål som jag har i en djup mugg och till den så funkar Cellas borste väldigt bra.

testpilotsrecension

recension

Cella After Shave Lotion
Direkt ur flaskan har jag lite svårt för doften. Den doftar inte illa utan bara lite för blekt och billigt. Vid användning var det en annan femma. I ansiktet kändes den ganska lik Proraso´s gröna aftershave med en lätt kylande känsla och doften var lite densamma fast varmare och mer träig och kryddig. Det är en sån där klassisk ”pappa-ska-på-fest” doft. Den kändes bra efter rakningen och torkade inte ut huden lika mycket tack vare sin något lägre alkoholhalt.

testpilotsrecension

Om man summerar alltihop så är detta ett alldeles utmärkt kit att börja med eller att ge bort som present. Det är genomgående mycket bra och trevliga, klassiska produkter.

betyg 4,5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s