betyg 3

”Hår-gelé” i något fastare form

recension hårstyling

Recension av The Bearded Man Company Classic Pomade – Strong Hold.

De som känner till märket sedan tidigare förknippar det med skäggprodukter i form av olja, balm och mustaschvax i en enorm mängd olika dofter. T.B.M.C’s styrka har legat i att de haft en doft för alla. Nu har detta engelska företag tagit steget från haka och kind till huvudet och tagit fram en vattenlöslig pomada. Många som använder riktig pomada vill nog rätta mig i mitt ordval och säga att detta inte alls är en pomada, för dom ska vara olja- eller vaxbaserade. Det rätta ordet vore kanske ”hår-gelé” i något fastare form men företagen väljer ändå att kalla det pomada så jag gör det också för enkelhetens skull.

recension pomada

Om dofterna varit TBMC starka sida så är förpackningsdesign det motsatta. De har hållt en ganska medioker klass och så är även fallet med pomadan. En burk i plast med svart etikett till skillnad från deras vita.

Jag blir en smula förvånad över att doften är så anonym. Den påminner lite om Suavecito fast svagare och borde därför inte stöta sig med någon. Det kanske kommer fler dofter senare men nu är den väldigt ”middle-of-the-road”.

Pomadan är lätt att skopa upp och att applicera men varje gång jag testat den har jag haft lite små bekymmer med stylingen. Den vill inte riktigt hjälpa till och en del strån faller ur position. Efter en stund stelnar den som alla pomador av den typen gör men håret både känns och ser en smula matt och torrt ut. Inga större problem att skölja ur på kvällen men håret känns lite strävt och torrt när det torkat så lite balsam behövs nog efter ursköljningen.

Jag tycker sammanfattningsvis att The Bearded Man Company Classic Pomade – Strong Hold presterar OK men inte mer. För priset är det definitivt inget jag skulle köpa mer av. Den funkar men det finns mycket bättre produkter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s