betyg 4

Sommarfräsch duo från Falun

Recension av Raw Naturals Glacier Water Face Cleaning Fluid & The Grease-free Face Cream

Raw Naturals Brewing Company är en svensk hudvårdsserie från välbekanta Recipe for Men. Konceptet vilar tungt på användande av inhemska naturliga ingredienser, precis som namnet antyder men det stannar inte där. Raw Naturals genomsyras av en helt naturlig varumärkesdesign, där allt skall bygga på lokal produktion, från tillverkning till förpackningsdesign. Vill man hårdra det hela kan man likna konceptet vid ett mikrobryggeri, där småskalighet är nyckelordet. Om det är med sanningen överrensstämmande skall jag låta vara osagt men det skall i alla fall vara känslan och jag köper det med hull och hår. Förpackningsdesign och färgval känns definitivt ”hipster” och även om det inte är unikt på något sätt så känns serien både fräsch och kvalitativ.

Jag har fått möjligheten att utvärdera två produkter, Glacier Water Face Cleansing Fluid och The Grease-free Face Cream, en duo som passar utmärkt tillsammans.

Snyggaste hudvårdsserien just nu?

Glacier Water Face Cleansing Fluid är en mild och effektiv ansiktsrengöring som löddrar alldeles lagom mycket och känns uppfriskande med en distinkt doft av äpple. Den är mild och kan utan problem användas flera gånger under dagen vilket känns perfekt så här under varma sommarmånader. Formulan tvättar rent på djupet utan att torka ut huden och enligt produktbeskrivningen skall den också vara optimalt förberedd inför rakning. Optimalt är väl kanske att ta i men nog håller den vad den lovar även här, även om den inte, så vitt jag kunnat märka på något sätt gör något särskilt inom området. Visst mjukar den upp skägget men det gör de flesta av mina produkter inom nämnda produktgrupp också. Hur som helst levererar Glacier Water Face Cleansing Fluid på alla områden och prislappen som i skrivande stund landar på under hundralappen gör den till ett utmärkt köp.

The Grease-free Face Cream är ett naturligt komplement efter ansiktstvätt. Det är en lätt fuktighetskräm som aldrig känns fet och lämnar huden både mjuk och återfuktad. Doften av ingefära och kanel ”gifter sig” exeptionellt väl med äpple och det känns som att dessa två produkter verkligen hör ihop. Precis som ansiktstvätten är Raw Naturals The Grease-Free Face Cream oerhört dryg och en tub räcker i flera månader även om den används dagligen. Det gäller bara att se upp så att man inte trycker för hårt vid användning, då hålet i tuben tenderar att dosera lite väl generösa mängder men det där lär man sig snabbt.

Raw Naturals vann pris för bästa naturliga hudvård vid Grooming Awards 2017 och det är lätt att förstå varför. Det här är en genomtänkt produktserie med riktigt bra prylar som passar alla och med en rimlig prislapp dessutom. Förpackningarna sticker ut i badrummet med sin stilrena design som direkt för tankarna till tidigare nämnda mikrobryggeri, där framför allt Glacier Water Face Cleansing Fluid direkt för tankarna till en IPA. Har du inte provat Raw Naturals så gör det, du kommer inte att bli besviken. 

testpilotsrecension

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s