Övrigt

Vasst men samtidigt milt och förlåtande

Astra Superior Stainless Double Edge Razor Blades

Recension av Astra Superior Stainless Double Edge Razor Blades.

Hur mycket kan man egentligen skriva om ett rakblad? Antingen är det väl vasst, mindre vasst eller slött? Om man nördar ner sig i något kan man hitta hur många ord som helst att skriva om något så simpelt som ett rakblad. Det är faktiskt ganska stor skillnad mellan olika märken men tyvärr så är det svårt att säga vad som är bra för alla. Vi har olika typer av skäggväxt och hudtyp och därför reagerar vi olika när vi rakar oss med olika blad. Vissa blad passar bättre i en speciell typ av hyvel medan andra funkar mindre bra. Vissa blad håller skärpan hur länge som helst medan andra blir slöa efter 2 rakningar.

Jag har testat ett par olika märken och har uteslutande använt dem i min favorithyvel – en Gillette ”Fatboy” från 1960. Det är en ”twist-to-open” med ställbar aggressivitet vilket innebär att jag kan ställa hur nära huden den ska raka. Jag brukar köra på 6 eller 7 på en 10-gradig skala och har ganska tät skäggväxt.

Astra har inte direkt varit mitt favoritblad men då har jag bara testat deras ”gröna” variant – Superior Platinum. Superior Stainless gav mig en förvändande nära och behaglig rakning. Jag körde med det dagligen i en vecka och huden hade inte minsta tillstymmelse till irritation efter rakningen. Det kändes både vasst men samtidigt milt och förlåtande på samma gång. Om ett rakblad är FÖR vasst kan huden kännas lite öm och irriterad efteråt men dessa blad passade verkligen mig perfekt.

bäst i test

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s