betyg 4

Lyxa till rakningen!

recension rakolja

Recension av Captain Fawcett Barbarism Pre-Shave Oil.

Under hösten 2017 kom det in några nyheter från Capt. Fawcett som jag fick äran att titta närmare på. Det är en ny serie framtagen i samarbete med Master Barber Educator Sid Sottung. Som vanligt när det gäller Capt. Fawcett så är det bra kvalitet och snygga, väldoftande produkter. Produkten vi ska prata om här en olja man använder innan rakning, en så kallad Pre-shave. Oljan smörjs in över skäggstubben för att mjuka upp huden och ge extra skydd och glid för kniven eller hyveln.

recension pre shave oil captain fawcett

Oljan kommer i en svart glasflaska med guldtext. Snyggt och elegant. Dessutom ligger flaskan i en riktigt påkostad och snygg papplåda. Doften på oljan består av lime, apelsin, ros, cederträ, patchouli och mysk. Doften upplevs tidlös, manlig och elegant. Riktigt fin.

Jag har aldrig känna något direkt behov av att använda pre-shave men för dem med känslig hy eller den som vill lyxa till det lite extra inför rakningen så kan det ju ha sin poäng. För dig som arbetar som barberare är det en mycket trevlig produkt att använda för att ge din kund det där lilla extra. Tryck ut några skvättar oljar i handen och massera in ansiktet med mjuka cirkulära rörelser. Oljan funkar fint för en avkopplande ansiktsmassage. Skillnaden mot en vanlig skäggolja är att den här är fetare och tränger inte in i huden lika lätt.

Sammanfattningsvis; Inget man måste ha i badrumsskåpet men en trevlig, väldoftande lyxprodukt att unna sig själv eller sina kunder.

testpilotsrecension

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s