betyg 3

På många sätt en ytterst angenäm bekantskap

Recension av The Bearded Chap Military Spec Deodorant Spice

The Bearded Chap är Australiens första skäggvårdsmärke och företaget växer just nu så att det knakar. Min första kontakt med det framgångsrika märket from the land down under har dock inte alls med ansiktsbehåring att göra, nej den här gången är det deodorant som gäller. The Bearded Chap Military Spec Deodorant Spice är på många sätt en ytterst angenäm bekantskap men det finns tyvärr också några störande moment som förstör helhetsintrycket men det kommer vi snart till. Vi börjar dock med det som just nu rockar min värld, doften. Jag är av okänd anledning oerhört svag för svartpeppar. Svartpeppar är en not som enligt mig kan lyfta även den tristaste av kompositioner och här får jag rejält med svartpeppar för pengarna, den gifter sig dessutom utmärkt med vanilj. Den intiala doftexplosionen lägger sig dock tidigt och deodoranten blir snart i det närmsta doftlös, vilket givetvis gynnar möjligheterna för parfymanvändande. Jag skulle säga att risken för doftkrock är minimal tillsammans med The Bearded Chap Military Spec Deodorant Spice.

Säkert undrar du precis som jag varför den heter Military Spec men trots gedigna efterforskningar på nätet kan jag inte hitta något som motiverar epitetet Military Spec. Det närmaste jag kan hitta är en jämförelse med att man har testat produkten i hårda miljöer runt om i Australien, något som då skulle motsvara livet hos en soldat. Jag vet inte, det känns lite far fetched om du frågar mig men det spelar egentligen ingen större roll, det är mest av akademiskt intresse. Hur som haver, en deodorant är inte bättre än sin hållbarhet. Den kan lukta hur gott som helst och vara estetiskt tilltalande men tar den inte bort dålig lukt spelar det liksom noll roll. The Bearded Chap Military Spec Deodorant Spice är skaplig. Den är inte fantastisk men den är heller inte usel, den ligger strax över medel skulle jag påstå, vilket visserligen är bra för en deodorant men det blir alltid problematiskt när referensramen alltid tenderar att vara Recipie for Men med deras grymma produkter inom området. Märk väl också att deodorant i regel är oerhört svårt att recensera eftersom det är så vansinnigt individuellt hur olika personers behov och ”svettmönster” ser ut. För mig räcker denna inte till under en hel dag. Jag tycker att effekten avtar tillräckligt mycket efter ca. en halvdag att en återapplicering är motiverad.

Tittar man på innehållsförteckningen blir man dock lycklig. The Bearded Chap Military Spec Deodorant Spice är helt fri från alla riskfyllda och miljöförstörande ämnen. Här hittar man ingen aluminium, inga parabener, ingen alkohol och produkten är givetvis inte heller testad på djur. Den innehåller istället havstornfröolja som enligt uppgift skall fungera som någon form av skydd mot strålning, tydligen använd av ryska kosmonauter på rymdstationer. Jag vet inte, jag tar även den uppgiften med en rejäl nypa salt men det skadar säkert inte om man nu tänker ta en weekend i, säg Tjernobyl.

Förpackningen är gjord av 40 % återvunnet glas och den är väl inte det sexigaste man kan ställa i badrumsskåpet men den gör sitt jobb. Det är en traditionell glasflaska med en trist och anonym etikett och en roll-on-kula i plast. Det funkar, inte så mycket mer att säga där.

The Bearded Chap Military Spec Deodorant Spice är ett tryggt köp. Jag har svårt att se att man skulle bli missnöjd med produkten, om man nu inte avskyr svartpeppar och vanilj vill säga.

testpilotsrecension

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s