betyg 5

Det är bra grejer!

recension hårvård

Recension av Layrite Daily Shampoo & Moisturizing Conditioner.

Layrite är ett amerikanskt företag med mycket bra vattenlösliga pomador som sitt flaggskepp i sortimentet. Sagan började strax innan millennieskiftet med att det öppnade en barbershop i Costa Mesa i Kalifornien i tidstypisk 40/50-tals anda. Deras pomador har fått en trogen skara utav användare och sedan en tid tillbaka har de tagit fram skäggolja, aftershave mm för att komplettera produktkatalogen.

Jag har använt deras schampo och balsam under ett par veckor nu och det är just dem vi ska titta närmare på den här gången.

recension hårvård

Jag tvättar håret i med schampo och balsam i princip dagligen då jag använder mycket vax- och oljebaserade pomador och behöver en kombo som rengör effektivt men skonsamt. Olje- och vaxbaserade pomador är nästintill omöjliga att tvätta ur, även med schampo. Jag sökte ett tag efter olika specialschampo för ändamålet men fann till slut att det är balsamet som verkligen gör jobbet. Ett bra, återfuktande balsam löser upp fettet väldigt effektivt och gör håret rent och fräscht i kombination med ett bra schampo. Jag vill dock påpeka att det inte alltid funkar med alla balsam. Jag har testat ett par olika från ”Mataffären” och de blir inte alltid helt rent från fett.

Layrite’s kombo av schampo och balsam sätter verkligen en bock i alla mina boxar. Vi kan börja med förpackningen. En rejält tilltagen flaska i plast på 300 ml med en väldigt stilren och snygg etikett som känns sådär gammaldags som jag gillar. Etiketten är vattenfast och har en lätt sträv textur vilket gör flaskan lätt att hålla i med våta händer. Korken har fliplock så den är lätt att dosera i handen och man slipper skruva av korken och riskera att tappa bort den i duschen eller badet.

Doften är rejält frisk och fräsch av eukalyptus och menthol. Det är nästan så att det tårar sig i ögonen av all ”mint”. Jag gillar sånt. Det ska kännas friskt och svalt.

recension hårvård

En schamponering av min über-flottiga kalufs räcker inte. Pomadan sitter kvar. (Sån pomada som inte löser sig i vatten dvs.) Tar jag i en stor klick balsam också, som masseras in noggrant och länge och får stanna i nån minut innan jag sköljer ur den så försvinner 99% av pomadan hur lätt som helst. Layrite har en skön svalkande känsla och en fin doft som jag gillar. Håret känns fräscht och rent med bra volym och stuns. Inget friss och torra, spröda strån. Jag får samma känsla även när jag tvättar ur vattenlöslig pomada som har en tendens att verkligen torka ut håret.

Om man ska säga något negativt om dessa produkter så är det möjligtvis att priset är en smula högt. De flesta brukar väl inte spendera mer än en 100-lapp på ett schampo och balsam ihop. Här får man betala 249:- styck för flaskorna. Vid daglig användning så tar de slut ganska fort. Men, det är jäkligt bra grejer och jag upplever inte att de slitet på håret vilket är ett stort plus. De är ju framtagna speciellt för den som tvätta håret dagligen. Använder man feta hårstyling-produkter så mår håret bäst av att man tvättar det dagligen eller varannan dag. Blir håret för fett kan man lätt få problem i hårbotten.

Jag älskar det här schampot och balsamet! Jag gillar det så mycket att jag beställde en flaska till utav varje för att jag är rädd att vara utan när det är slut. Den här kombon tvättar ur vaxbaserad pomada alldeles utmärkt och jag hade gärna satt en solklar 5:a på dem om de hade varit lite billigare.

Slutbetyget blir en 5:a med ett minus för priset.

testpilotsrecension

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s