betyg 4

Fixa sommarlooken med Clubman!

Recension av Clubman Pinaud Molding Paste & Clubman Pinaud Molding Putty

Clubman Pinaud har levererat premiumprodukter för män sedan början av 1800-talet och även om erfarenhet inte är allt så väger det givetvis ändå tungt i sammanhanget. Denna gång har jag testat två olika hårstyling-produkter från fransoserna och det märks att man vet vad man håller på med där nere, om prylarna nu fortfarande tillverkas i Frankrike vill säga. Anyhow, båda produkterna är grymt bra produkter även om jag har en särskild soft spot för den ena av dem.

Let’s get this show on the road, shall we? Första produkten ut är Clubman Pinaud Molding Paste, en mjuk och ytterst härlig stylingkräm som är oerhört enkel att applicera och idealisk för somriga dagar och ljumma nätter. Den håller håret i styr men är samtidigt både mjuk och flexibel, det är inga som helst problem att styla om frillan flera gånger om dagen. Den sägs också vara extra lämplig för lockigt hår men av naturliga skäl har jag svårt att avgöra huruvida detta stämmer eller ej. Vad jag dock vet är att Clubman Pinaud Molding Paste gör under med fint och lite tunnare hår. Lukten är maskulin och påminner en hel del om deras rakprodukter, vilket inte på något sätt är dåligt men jag hade nog ändå önskat en mindre distinkt doft.

Nästa man till rakning är Clubman Pinaud Molding Putty, en betydligt hårdare släkting som inte tar någon skit från moder natur. Skall det blåsa så låt det blåsa. Låt himlen öppna sig och vräk regndroppar över mig and see if I care. Jag har Clubman Pinaud Molding Putty i barret så jag är safe. Det här är väl egentligen en förklädd pomada med sina pros and cons. Den har, precis som alla räknat ut vid det här laget, en hög stadga och en matt finish som sig bör. Formulan är hård och man behöver endast en ytterst liten klick för att kunna styla fritt. När det gäller doften här så går den i ungefär samma noter som Molding Paste men lite fräschare och mer spännande. Som många produkter med hög stadga tar det lite längre tid och är stökigare att skölja ur, vilket i sig inte är ett jätteproblem men kan vara bra att vara medveten om.

Clubman Pinaud är definitivt att räkna med när det kommer till hårstyling, om någon nu hade några dubier kring det. Finns det ekonomiska och logistiska möjligheter kan jag varmt rekommendera att man skaffar båda. Molding Paste är underbar de dagar solen tittar fram men när den lyser med sin frånvaro och stormbyar står på agendan räddas du av Molding Putty.

Clubman Pinaud Molding Paste

betyg 4,5

Clubman Pinaud Molding Putty

testpilotsrecension

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s