betyg 3

Ett billigt alternativ av grävling

recension rakvård the dude

Recension av Mondial Basic Shaving Brush Grey Badger, Clear Marble.

Den här borsten är packad med det enklaste håret från grävlingens päls och hamnar därför lägst ner i skalan av grävlingsborstar. Det är inte på något sätt frågan om en dålig borste för det. Allt handlar om hur mycket lyx man vill unna sig.

Handtaget är detsamma som svinborsten från Mondial men i grå/vit marmorimitation. Den känns bekväm och bra att hålla i.

recension rakborsteDen är på grund av priset inte så tätt packad som de dyrare varianterna men den lyckas utan problem hålla fukt och lödder för 2-3 rakningspass. Den är styv nog att löddra hårda tvålar men funkar allra bäst för rakkrämer och mjuka tvålar. Eftersom den är mindre tätt packad blir den lite sladdrig och lös vid applicering i ansiktet. De dyrare varianterna blir mer som en tjock och mjuk kudde mot huden. Här blir det lite mer ”golvmopp” om man ska uttrycka sig elakt. Detta är egentligen inget problem. Det är bara fråga om känsla. Raklödder i ansiktet får du och jag tycker inte att det påverkar rakningen direkt. En styvare borste har visserligen den förmågan att den masserar och ”peelar” huden mera och verkligen lyfter alla skäggstrån.

Mot huden känns den len och mjuk men har initialt en viss strävhet som säkerligen avtar med tiden. Mondial Basic Shaving Brush Grey Badger är framförallt borsten för dig som vill ta steget upp ifrån svinborste eller som söker ett billigt alternativ av grävling.

testpilotsrecension

För min del hade jag lätt kunnat gå genom livet med båda dessa borstar och vara nöjd med det. Allt handlar till syvene och sist om hur kräsen man är och vilken lyx man vill unna sig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s