betyg 3

The Dude – rakvård och eftervård

recension rakvård the dude

Recensionen av The Dude’s rakprodukter fortsätter…

recension rakvård the dude

The Dude Shave Cream

En klassisk rakkräm i metalltub på 100 ml som ska vispas upp med rakborste. Jag tog en lite större klick kräm i rakmuggen för jag vill ha mycket raklödder till en 3-pass-rakning. Krämen var lite törstig så jag fick tillsätta några droppar vatten då och då till jag fick önskad konsistens. Man får testa sig fram till man blir nöjd. Krämen ska enligt beskrivningen innehålla enbärsextrakt och havtornsolja för att lugna huden samt tillsätta A, C och E-vitaminer. Doften är väldigt mild, på gränsen till obefintlig. Det är en smaksak men själv vill jag känns dofter när jag produkten kostar nära 250:-

Löddret skyddar bra och ger ett helt OK glid för rakkniven. Den lämnar dock inte efter sig en glättig hinna som en del krämer och tvålar gör. Denna glättiga hinna är rätt önskvärd då den ger möjlighet till några extra drag med kniven eller hyveln. Huden känns ändå bra efteråt. En viss torrhet kan upplevas om man väntar för länge med att applicera aftershavekrämen.

testpilotsrecension

recension rakvård the dude

The Dude After Shave Balm

Precis som rakoljan kommer after shave-krämen i en glasflaska med pump. Den är helt klar i färgen och upplevs inte på något sätt som fet, vilket jag verkligen uppskattar. I rådande sommartid gillar inte att smörja in ansiktet med feta krämer. Krämen går in snabbt i huden och ger en lätt svalkande och lugnande känsla. Den doftar riktigt gott också. En mild, örtig och maskulin doft som påminner en hel del om finare solkrämer. Den här och pre shave oljan var helt klart favoriterna ut denna rakserie från Waterclouds.

testpilotsrecension

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s