betyg 3

Vattenbaserad pomada

recension hårstyling

Recension av Uppercut Deluxe Pomade.

Inspirerade av 1950-talets barbershops men med produkter för en modern tid kommer här Australiens egna Uppercut Deluxe. Jag har testat två pomador. En vattenlöslig och en petroleumbaserad som inte är vattenlöslig. Först ut är Uppercut Deluxe Pomade:

Den här sirapsbruna Pomadan har en seg och klibbig konsistens men är enkel att skopa upp ur burken. Den är lätt att fördela i händerna och att applicera i håret. Kammen glider dock inte så lätt igenom håret efter applicering vilket kan vara värt att tänka på. En bra kam är alltså bra att ha till hands. Uppercuts egna kam ”Grip It & Slick It” med långa tänder som är breda på en sidan och täta på den andra funkade väldigt fint! Ska du bara ha EN kam så välj den! När jag väl kammat igenom allt jämnt i håret går det lätt att få till önskad frisyr. Backslick, sidbena eller rockabilly-pomp. Pomadan stelnar till efter ett par minuter och håller sig bra på plats hela dagen. Medium glans. En nackdel är dock att det inte går att kamma till frisyren igen om den skulle råkat rufsa till sig under dagen.

recension pomada

Pomadan har en suverän fin doft av kokos och vanilj och sköljs enkelt ut med bara varmt vatten. Jag tycker den här typen av pomador är bra att ha till hands de dagar då man vet att man inte har så mycket tid eller lust att stå länge i duschen och tvätta ur håret. Jag brukar varva mellan denna typ och den olje/vax-baserade typen.

testpilotsrecension

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s