betyg 5

Bira i skägget, ja tack!

Recension av Captain Fawcett Beer’d Shampoo

Att Captain Fawcett är något av en trendsättare inom skägg och mustaschvård tvivlar väl ingen på och just när man tror att man sett det mesta dyker nästa överraskning upp. Som bekant vann den gode kaptenen pris för sin fenomenala gyllene skäggolja men efter guld kommer IPA. Med 80 ml malt och humle förstår man att innehållet i denna 250 ml stora plastflaska faktiskt luktar bira. I fel händer kan detta förstås vara en katastrofal idé men Captain Fawcett vet som vanligt hur en slipsten skall dras. Det är just balansgången mellan att få ett rent och mjukt skägg och undvika att lukta festivalfylla som är så viktigt här. Captain Fawcett Beer’d Shampoo landar precis rätt. För nej, den luktar givetvis inte bara IPA, bara för att inga missförstånd skall uppstå.

Det är klart att jag var skeptisk när det var dags att testa. Worst case scenario var ju att jag skulle sitta där på måndagsmötet och lukta krogbesök men det var ingen som påpekade något så jag utgår från att det inte var några konstigheter och efter nästan en månads testande så har jag aldrig hört några skämt om bakfylla. Dock var det någon på kontoret som påpekade att man kanske skulle testa att smaka på innehållet för att se om det smakade bärs också men efter en kort överläggning, lite logiskt tänkande och upptäckten av följande text på flaskan ”Please note that however tempting one should at all costs avoid quaffing or run the real risk of forever blowing bubbles” beslutade vi oss för att låta bli.

Om vi nu flyttar fokus från doft till användning och effekt så är det fortfarande en härlig upplevelse. Blöt ner skägget och tvätta grundligt, låt löddret sitta kvar en stund och skölj. Kan du inte få nog av den ljuvliga doften är det bara att upprepa proceduren tills du känner dig redo att rocka världen. Resultatet är otvetydigt, skägget är mjukt, väldoftande och fyllt av näring. Vad mer kan man önska sig? Det skulle väl vara en kall då och det är väl också den enda nackdelen jag kan hitta, att man kan bli lite sugen.

bäst i test

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s