betyg 2

Doft av klassisk old school barbershop

recension skäggolja mondial

Recension av Mondial Antica Barberia Beard Tonic Original Talc.

Den senaste tiden så har jag provat på produkter från Mondial, det där Italienska märket som sedan 1908 främst utmärkt sig inom rakning. Nu har de även satsat på skägg produkter och då var det dags för mitt skägg att få känna på det.

De har valt att kalla sitt skägg olja för ”Beard Tonic”. Denna olja har doften ”Original Talc”, (finns även i doften ”Original Citrus”), som då är en del av deras ”Antica Barberia” serie med tidlösa dofter från Italien. Doften på denna olja är en tidlös doft, som påminner om äkta klassiska old school barbershops i länderna vid medelhavskusten. Det är en doft som är mustig, men ändå lite fräscht med tanke på topnoterna lime och basilika. Väldigt intressant doft enligt mitt tycke. Oljan i sig påminner om Beard Junks olja ”Beard Lubricant”, då båda produkterna är silikonbaserade och har en massa konstiga saker i innehållsförteckningen, (läs gärna min recension om den produkten också så att ni för en klarare bild). Detta gör att konsistensen blir annorlunda än en ”vanlig” olja, som då sänker kvalitén enligt mig, då den inte riktigt känns som en olja i min mening. Oljan gör skägget mjukt, men effekten avtar efter ett tag.

recension skäggolja mondial

Oljan kommer i en aluminium flaska, som känns annorlunda men ändå snygg design. Oljan är försedd med en pump, och plastlock, där pumpen känns lite billig och enkel. Det kommer lite väl för lite vid varje tryck och 2-3 klick från pumpen känns lagom bra för min del. Själva flaskan kommer dock i en kartong förpackning som höjer hela kvalitén. Oljan kostar 175:- och då får man 50 ml, vilket är prisvärt och kostar inte alls så mycket.

Mondial är förmodligen ett märke som är bättre på rakningsprodukter än skäggprodukter.
I överlag är det en intressant doft, men oljan i sig utmärker sig inte på något vis. Därför får denna ”olja” två av fem från mig.

testpilotsrecension

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s