betyg 4

Den ger ett helt fantastiskt bra glid

recension rakkräm

Recension av Proraso Single Blade Shaving Cream Wood & Spice.

Proraso har sedan 1900-talets första hälft puttrat på i gamla vana fotspår och producerat sin produkter utan några större nyheter. De har varit sin formula, sina dofter och sin design trogen och klarat sig väl i alla tider. De senaste 2 åren har de dock vaknat till liv rejält och spottat ut sig nya produkter i samma takt som skägg- och våtrakningstrenden ökat. Senaste nyheten som kom för några månader sedan är en ny serie rakningsprodukter som riktar sig till den professionella barberaren. Serien hette Single Blade och finns i dofterna; Wood & Spice, Cypress & Vetyver samt Azure & Lime. Ni som testat skäggoljorna i samma doftserie som kom ut strax innan känner igen dofterna. Wood & Spice var den första nya doften som kom ut redan för 3-4 år sedan som skäggolja.

testpilotsrecension

Det är just Wood & Spice Shaving Cream som jag har testat och jag tycker lika mycket om doften nu som när jag testade olja för några år sedan. Min sambo är tyvärr inte lika förtjust. Hon är känslig för starka dofter och den här doftar väldigt starkt. Den doftar faktiskt på gränsen till för mycket även för mig. Det är en väldigt mörk, kryddig trädoft som känns klassisk. När man väl löddrat upp kinderna förs tankarna till en klassisk italienska barbershop och doften känns inte fullt lika stark i löddrat tillstånd.

Den ger ett helt fantastiskt bra glid och skydd och jag förstår direkt att detta måste uppskattas av barberarna. Kniven glider så mjukt och lätt och efter att man tvättat av sig med kallt vatten känns det att det finns en väl skyddande hinna kvar. Post-shave-känslan är kanon. Inte det minsta irritation eller torrhet. Den här kalla årstiden blir jag torr väldigt lätt torr och stram i huden efter rakningen.

Krämen är på hela 275 ml och kostar endast 239:- vilket får ses som enormt prisvärt. Den kommer tyvärr i en stor påse med kork vilket inte är alls praktiskt för konsumenten. Men, den är ju trots allt riktad mot barberaren i första hand. Jag hällde över innehållet i en burk istället för att underlätta förvaringen i skåpet.

Trots alla sina fantastiska egenskaper drar den väldigt starka doften ner betyget en aning. De kunde ha varit lite mer återhållsamma med den. Förpackningen är inte heller så kul. Jag hade hellre sett att den kom i metalltub eller burk för privata konsumenter (vilket den förmodligen gör på sikt.)

testpilotsrecension

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s