betyg 3

Rengör hårbotten lite extra

recension djuprengörande schampo

Recension av Reuzel Scrub Shampoo.

Att tvätta ur stylingprodukter och olje- & vaxbaserad pomada är inte det lättaste. Vanligtvis räcker det med två tvättar med schampo för att få ur så pass mycket pomada på kvällen så att man inte flottar ner kudden på natten. Ska man dessutom ha i mer pomada dagen efter så är det bara bra om håret är lite småfett innan. Men om man verkligen vill få ur fettet rejält krävs starkare doningar. Diskmedel har man ju hört att vissa använder. Detta skulle jag aldrig få för mig att testa med däremot har jag med framgång haft i lite babyolja för att lösa upp tjock pomada.

Reuzel har ett schampo som jag nu testat som är speciellt framtagen för att få ur fet pomada. Reuzel Scrub Shampoo innehåller bland annat bal, trollhassel, rosmarin samt nässla och har en frisk mintig doft. Dessutom innehåller den scrub som verkligen ska göra rent hår och hårbotten från skit och klet. Schampot kommer i plastflaskor på 100, 350 eller 1000 ml.

recension djuprengörande schampo

Detta är alltså inget schampo för daglig rengöring utan är främst avsedd för att användas nån gång i veckan max eller vid akut behov.

Så, hur funkar den då? Sådär, kan jag väl säga. Jag hade väntat mig något mer sensationellt. En schamponering räcker inte. Efter en tvätt känns håret fortfarande rejält klibbigt. Hårbotten får nog en rejäl skrubb men fettet i håret biter den inte så bra på. Jag har schamponerat upp till tre gånger för att få ut allt. Faktum är att en handgjord hård tvål gjorde susen bättre för att få ur flottet. (Den tvålen kommer jag att recensera framöver.) Reuzel Scrub Shampoo funkar alltså ungefär som vanliga schampon men har dock skrubben som rengör hårbotten lite extra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s