betyg 4

Ypperligt val!

recension pomada clubman pinaud

Recension av Clubman Pinaud Medium Hold Pomade & Firm Hold Pomade.

Företaget grundades av Ed Pinaud har en historia som sträcker sig tillbaka till Frankrike runt 1810 men är sedan 1900-talet ett Amerikanskt märke med namnet Clubman Pinaud. I princip varenda barbershop värd namnet – från Portland, Oregon till Portland, Maine har sedan 40, 50-talet haft Clubmans rakvatten, puder eller hårvatten på sina hyllor. Det är inte fråga om något fancy, schmancy här utan ren, klassisk ”common man product”. Pratar man med amerikaner som är till åren komna talar många nostalgiskt om doften av Clubmans klassiska rakvatten och minns ungdomens besök hos den lokala barberaren. Nu när den traditionella barberarkulturen fått ett uppsving har Clubman åter igen fått en plats i rampljuset och gått ifrån att vara ett billig rakvatten som farfar enligt trogen vana plockar på nedersta hyllan i snabbköpets kosmetikavdelning till ett hippt märke med ett komplett sortiment av allt ifrån raktvål till skäggolja. Clubman har i viss mån moderniserat sig och lagt till produkter i sitt sortiment med något modernare dofter men de klassiska rakvattnen har fått behålla sin karaktär.

recension pomada clubman pinaud

Nu är det dock varken rakning eller skägg vi ska prata om utan hårstyling. Jag har testat två vattenbaserade pomador med ”hård” respektive ”medium-styrka”. Vattenbaserade pomador har den fördelen att de tvättas ur väldigt lätt med bara varmvatten medan oljebaserade pomador kräver lite mer jobb. Nackdelen generellt är att de är lite kärvare att kamma in i håret och att de stelnar efter ett tag vilket gör att håret inte går att styla om när det väl satt sig. Jag upplever även att de är lite uttorkande på håret. De fungerar i princip som den gamla vanliga hårgelen men är segare och tjockare i konsistensen. Clubmans vattenbaserade pomador är inget undantag på den fronten. Om man använt oljebaserad pomada några dagar och tycker att den är svår att få ur håret kan man alternera med vattenbaserad pomada då och då. Den vattenbaserade pomadan tar med sig nästan allt av den oljebaserade när man tvättar ur den.

recension pomada clubman pinaud

Direkt ur burken har pomadan en väldigt fin klassisk herrdoft som väl i håret doftar väldigt trevligt. Stort plus där! Pomadan går lätt att få ur burken är väldigt smidig att applicera och kamma in i håret. Den stelnar ganska snabbt så det gäller att få till önskad frisyr med en gång. Den fixar allt ifrån backslick till pompadour utan några problem och den ger en fin glans i håret. Hållfastheten beror som sagt på vilken man väljer. Den orange har en starkare hållfasthet och den blåa lite lägre. Den blåa är lite mjukare att kamma in men jag tycker båda fungerar lika bra. Burkarna säljs i tre olika storlekar – från 49 gram till 454 gram och kommer i burkar av plast. De små burkarna är ypperliga att ha med på resan eller om man bara vill testa innan man köper ett halvt kilo.

recension pomada clubman pinaud

Om man bryr sig om förpackningsdesign så har Clubman lite att jobba på här. De är inte världens roligaste direkt, i alla fall inte de små burkarna som jag har testat. Detta är säkert helt oväsentligt för de flesta men jag gillar när produkten ser fin ut i badrumsskåpet.

Bortsett från från ovan nämnda tillkortakommanden är Clubmans pomada en väldigt bra och prisvärd produkt och ett ypperligt val om man letar efter en vattenbaserad pomada.

testpilotsrecension

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s