betyg 3

Lite väl mörk och muskig

recension after shave mondial splash

Recension av Mondial 1908 Antica Barberia After Shave – Original Talc.

Jag har testat ganska många av Mondials produkter nu. Allt ifrån mustaschvax till rakvatten och aftershave balm. Detta italienska groomingföretag har bra koll på läget. Det är prisvärda men lyxiga produkter av hög kvalitet.

Nu har turen kommit till en alkoholbaserad aftershave splash. Denna ingår i serien Antica Barberia som består av tidlösa och klassiska barbershop-dofter. Har man inte råd att åka ner till Italien och få en rakning kan man alltid försöka återskapa känslan hemma i badrummet med dessa produkter.

recension after shave mondial splash

Rakvattnet kommer i en stilren glasflaska på 100 ml. Doften utgörs huvudsakligen av citron och det är precis det man känner direkt när man klappar in det på kinderna. Doften mognar ganska snabbt och mynnar ut i en mer kryddig doft där man anar cederträ och mysk mm. Enligt min smak hade jag kunnat nöja mig med citrusdoften. Det är något i de övriga dofterna som inte riktigt faller mig i smaken. Den förlorar en del av sin friskhet och tenderar att bli lite väl mörk och muskig. Den känns ändå klassisk på nått sätt och jag vill absolut inte beskriva den som dålig på något sätt.

recension after shave mondial splash

Då den innehåller en hel del alkohol så svider det till rätt bra vid appliceringen. Alkoholen tar dock död på bakterier och läker små sår så det är ju helt i sin ordning. Den innehåller även en hel del mjukgörande ingredienser så huden känns återfuktad efteråt till skillnad från en del andra rakvatten som i princip bara innehåller vatten, alkohol och dofter. Doften är ganska potent och sitter i ett par timmar efter rakningen vilket gör att man böra passa sig för att blanda med någon annan cologne eller edt efteråt.

testpilotsrecension

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s