betyg 3

Räcker inte hela vägen fram

Recension av Mr Natty Pioneer’s Soap

Det finns mycket som tyder på att manlig hudvård är på väg in i en ny spännande fas, där helt nya områden kommer att täckas in i ett redan expanderande produktuniversum. Om vi jämför med kvinnliga konsumenter är majoriteten av män reaktiva snarare än proaktiva köpare – vi köper helt enkelt produkter som löser problemen här och nu medan kvinnor försöker förebygga ett problem genom att köpa produkter som verkar långsiktigt. Vi är visserligen på väg dit med ett växande utbud av anti-ageing-produkter men det är inte vad vi män köper. Kvinnor bryr sig om solskyddsfaktor, fördelarna med anti-ageing och exfoliering, vi män fokuserar snarare på produkter som kyler och håller hyn återfuktad, om än bara för ett par timmar.

Jag läste i en rapport att den snabbast växande gruppen av konsumenter är unga män som regelbundet tränar på gym. Och det är väl inget sprängstoff direkt, unga män som hakat på hälso -och wellnesstrenden bör påverkas en hel del av utseendehysterin som råder på Instagram dagligen och behöver därmed boosta det mesta för att gå vinnande ur hashtagkriget. Det innebär att vi förmodligen inom kort kommer att se muskeltvål och detoxbad för återhämtning, och självklart produkter fullproppade med aminosyror och koffein för att väcka liv i kroppen. Men redan nu finns det en produkt för gymråttor som jobbar upp rejäla mängder svett. Säg hej till Mr Natty Pioneer’s Soap.

Mr. Natty’s Pioneer’s Soap innehåller tall för antiseptiska och deodoriserande egenskaper. Den ser inte mycket ut för världen men den både överraskar och gör mig besviken. Mr Natty Pioneer’s Soap levereras i återvunnet papper och väl uppackad påminner den mest om en rejäl bit kåda, eller om man vill vara elak, en ost, oregelbundet tillskuren och färglös. Doften av tidigare nämnda tall är slående och det går enkelt att jobba upp ett imponerande skum, mycket tack vare olivolja -och kokosolja. Gällande den deodoriserande effekten så funkar den på mig men ger inget långvarigt resultat och jag ser egentligen ingen anledning att välja tvålen framför en riktigt bra duschtvål och avsluta med en kick ass antiperspirant. Dessutom kommer problematiken gällande logistiken, hur transporterar man tvålen till och från gymmet? Det är inte jättekul att släpa runt på en likblek bit kåda i en hopknuten fryspåse. Visst, tillhör man kategorin som hellre duschar hemma är det väl inga problem men frågan blir då ännu tydligare, varför skall jag inte på hemmaplan välja en effektivare rengöring och sedan avsluta med deo?

Mr Natty Pioneer’s Soap är på många sätt och vis en trevlig bekantskap. Tanken är god och jag gillar doften och det rikliga löddret skarpt men jag kan inte för mitt liv se hur den skulle ersätta mina befintliga favoritprylar inom respektive kategori. Den får helt enkelt kvala in som en medelmåtta, den rockar visserligen inte min värld men den har ändå tillräckligt med pondus för att kunna motivera sin existens.

testpilotsrecension

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s